ATSO yönetimi değişti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanlığı'na Ali Rıza Akıncı seçildi. Akıncı, "ATSO, turizme, tarıma, sanayi ve ticaret sektörlerine en üst düzeyde katkıyı verecek" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 13:17
Abone Ol google-news

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Salonu'nda yapılan seçimlerde başkanlık için Ali Rıza Akıncı ve Nafiz Tanır, Başkan Yardımcılıkları için Yeliz Gül Ege, Ali Bahar, Recai Kırmızıtaş ve Betül Demirok, Divan katipliği için Rıfat Çelik aday oldu.

ATSO'nun 121 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde, Nafiz Tanır 55 oy alırken, 66 oy alan Ali Rıza Akıncı ATSO'nun yeni meclis başkanı oldu. Başkan Yardımcılıklarına ise 80 oy alan Yeliz Gül Ege ile 66 oyla Ali Bahar seçildi. Diğer başkan yardımcılığı adayları Betül Demirok 49, Recai Kırmızıtaş 40 oy aldı. Geçen dönem ATSO Meclis Başkanlığı Divan Katipliği yapan Rıfat Çelik 102 oyla yeniden bu göreve getirildi.

Görevi eski başkan Salim Güllüpınar'dan devralan ATSO'nun yeni Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, ''Bu seçimin kazananı kaybedeni yok. Benim vazifem meclisi kaynaştırmak. Tüm arkadaşlarımız el ele vererek ATSO Meclisi'ni Antalya'nın en önemli platformu haline getirmeliyiz'' diye konuştu.

 

"ATSO özel sektörün ortak aklı, ortak sesi olacak"

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da görev dönemindeki ilk meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, ''Artık seçim dönemi bitmiştir. Bundan sonra el birliği, birlikte çalışma dönemi başlamıştır'' dedi.

ATSO Meclisi'nin bütün sektörlerin ve Antalya'nın konularının konuşulduğu, verimli, yararlı, etkin bir platform olması gerektiğinin altını çizen Budak, şunları söyledi:

''ATSO Antalya'da özel sektörün ortak aklı, ortak sesi olacak. Her sözümüzde ve tavrımızda 30 bin üyemizin sorumluluğunu taşıyacağız. Burada onurlu, saygın bir kamu hizmeti yürüteceğiz. Hedefimiz Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının daha güçlü bir kurum olarak üyesine ve Antalya'ya sahip çıkmasıdır. ATSO her sektörde en üst düzeyde temsil kabiliyetine sahip olacaktır. Bunun için sadece Meclis olarak değil, bütün meslek komiteleri üyelerimizle, hatta komitelerde olmasa da sektörlerinde önemli yerleri olan üyelerimizle, iş adamlarıyla birlikte çalışacağız.''

ATSO'da hiçbir siyasi tutum, hesap ve beklenti içinde olmayacağını da vurgulayan Budak, kendisinin hiçbir siyasi tutum, hesap ve beklenti içinde olmadığını herkesin bildiğini ifade etti.

Ekonomideki sorunlar ortadayken, on binlerce ATSO üyesinin odadan kendisine sahip çıkılmasını beklediğine değinen Budak, şöyle devam etti: ''Bu nedenle üyemizin yanında olmamız, sorunlarına kararlı bir biçimde sahip çıkmamız gereklidir. ATSO turizme, tarıma, sanayi ve ticaret sektörlerine en üst düzeyde katkıyı verecek. Bunun için bütün özel sektör örgütleriyle, sivil toplum örgütleriyle, yerel yönetimlerle birlikte çalışacağız, işbirliği yapacağız. Önümüzdeki günlerde önceliğimizi ekonomideki krize vereceğiz. Sektörlerdeki sorunları yakından takip edeceğiz. Bu konularda ekonomi yönetimi ile, ilgili bakanlarımızla görüşeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler