Trafik kazalarında 16 ölü

Gaziantep Nizip-Birecik yolu ve Gaziantep-Nizip yolunda meydana gelen iki trafik kazasında 14 kişi hayatını kaybetti. Bitlis'in Tatvan ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde otobüsün devrilmesi sonucu 20 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 15.03.2009 - 14:13
Abone Ol google-news

Gaziantep-Nizip E-90 kara yolunun 25. kilometresinde, plakaları henüz belirlenemeyen bir yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı.

Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise ağır yaralandığı bildirildi. Yaralılar, Gaziantep ve Nizip ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazada ölenlerin kimliği de açıklandı. Gaziantep-Nizip E-90 kara yolunun 25. kilometresinde, Mehmet Ali Zoryokuş'un kullandığı 63 LP 019 plakalı otomobil ile Hasan Doğan yönetimindeki 27 J 0786 plakalı minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin otomobil sürücüsü Mehmet Ali Zoryokuş ve minibüs sürücüsü Hasan Doğan ile Bülent Ayna, Ahmet Doğan ve Ali Çakmak olduğu belirlendi.

Kazada yaralananların ise Fuat Güçlü, Mustafa Yavuz, Şemsi Başkurt, İbrahim Yıldız, Celal Başkurt, Mustafa Doğan, Zahide Başkurt, İbrahim Öngür, Fatma Öngür ve Doğan Samur olduğu tespit edildi.

 

Otobüs ve minibüs çarpıştı: 9 ölü

Aynı saatlerde Nizip-Birecik E-90 kara yolunun 12. kilometresinde de bir yolcu otobüsünün yolcu minibüsü ile çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Nizip-Birecik E-90 kara yolunun 12. kilometresinde, İstanbul'dan Diyarbakır'a giden 21 FS 995 plakalı yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen 27 K 6145 plakalı minibüsün çarpıştığı kazada hayatını kaybeden 9 kişiden 3'ünün minibüs sürücüsü Fevzi Delen ile Şahin Delen ve Mehmet Yılmazsoy oldukları tespit edildi.

Kazada hayatını kaybeden diğer 6 kişinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılırken, kazada 26 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Yaralılardan Erhan, Sultan, Ali, Döndü, Ayhan Yalçınsoy, İbrahim Halil Yalçın, Tarık Sevinç, Habip Sever, Abdullah Sarıbaş, Cevdet Yakar, Hasan Çınarlı, Güney Can, Reşat Uçmak, Adem Germez, Fatma Birkan, Ferizade Kaba, Aysel Bahadır, Bayram Ömeroğlu ile yabancı uyruklu Zeydi El Bahadır ve Aysel El Bahadır'ın tedavisi Nizip Devlet Hastanesinde sürüyor.

Kazada yaralanan Avni Deniz, Yelda Zeybek, Cahit Tutku, Denhan Tunar, İlyas Turgay ve Irak uyruklu Nibras Hassan Shigeri ise Birecik Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunuyor.

Kazada ölen 9 kişiden 6'sının kimlikleri, otobüs şoförü Mehmet Şerif Buluş (52), Ali Kaya (35), Fidan Yılmazsoy (30), Hatice Donat (49), Züleyha Yılmazsoy (7) ve Yeter Kaya (21) oldukları belirlendi.

 

Tatvan'da yolcu otobüsü devrildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Van'dan Hatay yönüne giden yolcu otobüsü, Van-Tatvan kara yolunun 45. kilometresinde devrildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılar, ambulanslarla Tatvan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Çamlıyayla'da otobüs devrildi: 20 yaralı

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde otobüsün devrilmesi sonucu 20 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Mersin'in Çamlıyayla ilçesine piknik yapmaya giden Mersin Limanı çalışanlarını taşıyan Halil Böke yönetimindeki 33 S 105 plakalı otobüs, Sarnıçkoyağı mevkisindeki virajda yoldan çıkarak devrildi.

Kazada yaralanan 20 kişiden 16'sı, Tarsus Devlet ve 70. Yıl Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. 4 kişi ise Mersin'de bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı. Otobüste toplam 27 yolcunun bulunduğu, yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler