"Başbakan Hitler yöntemlerini kullanıyor"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "tek adam olma sevdasında Hitler yöntemlerini kullandığını" öne sürerek, "Hitler de seçimle iş başına gelmişti ama neler yaptı. Başbakan da tek adamlığı çok seviyor. Bilgisi yok, krizi bile algılayamıyor ama tek adam olma sevdasında" dedi.

Yayınlanma: 15.03.2009 - 14:15
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Edirne'deki temaslarının ardından Tekirdağ'a geçti. Şarköy, Mürefte ve Hoşköy'de DSP seçim bürolarını ziyaret eden Sezer, parti otobüsünden partililere seslendi.

Sezer, Türkiye'nin yerel seçimlere büyük sıkıntılar içinde gittiğine dikkat çekti. Sezer, "Bu ülkede, sıkıntıları görmeyip, algılamayıp sadece koltuk kavgası yapan siyasetçiler var. Biri Başbakan diğeri de Baykal. Bunların yaptığı kayıkçı kavgası canımızdan bezdirdi. Baykal ve Erdoğan çocuklarımızı olumsuz etkileyecek kavgalarını sürdürürken, televizyon ekranları onlara sonuna kadar açık. Bizi nereye kadar göstermeyecekler? 29 Mart'ta Türkiye'yi maviye boyayınca ne yapacaklar? Bakalım bizi de, sizi de örtmeyi ne kadar başaracaklar?" dedi.

Sezer, DSP'nin iktidara geldiğinde bir kuruş bile yolsuzluğun olmayacağını vurguladığı konuşmasında, AKP'nin yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele edeceğini söyleyerek iktidara geldiğini, ancak Türkiye'de yolsuzlukların, tarihin en üst noktasına da AKP döneminde çıktığını kaydetti.

Sezer konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yasaklar baskıcı yönetimle katlanamaz bir hal aldı. Telefon dinlemeleri, istedikleri gibi yazmayan gazetelere görülmemiş oranda vergiler, cezalar kesilmesi. Sansür gibi baskıcı, yasakçı bir yönetimi bugün Hükümet uyguluyor. Hitler de seçimle iş başına gelmişti ama neler yaptı, dünya gördü. Başbakan tek adamlığı çok seviyor. Bilgisi yok, krizi bile algılayamıyor ama tek adam olma sevdasında Hitler yöntemlerini kullandığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Ama ondan da tez zamanda kurtulacağız."

 

"Başbakan yan gelip yattı, çiftçi, esnaf battı"

Daha sonra Zeki Sezer, seçim çalışmaları kapsamında Gelibolu'nun Bolayır beldesinde halka hitap etti. 4 Şubat 2008'de elindeki dosyayla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gittiğini, ülkede gerginlik yaratıldığını, bu gerginliğe gerek olmadığını söylediğini anlatan Sezer, ''Dedim ki kriz geliyor. Tedbiri şimdiden alın ki çiftçi sıkıntı çekmesin, esnaf batmasın, vatandaşlarımız işsiz kalmasın. Başbakan dedi ki 'Zeki bey merak etme ABD'deki kriz, mortgage krizi. Bu ülkede henüz mortgage kredisi kullanılmadı. Onun için bir şey olmaz' dedi yan gelip yattı. Vatandaş, çiftçi, esnaf ise battı'' dedi.

Sezer, ekonomik krizin her geçen gün ağırlığını hissettirdiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Ama Başbakan 'hamdolsun kriz teğet geçti' diyor. Biz de bu Başbakandan kurtulduğumuz gün hamdolsun diyeceğiz. Kriz teğet geçmedi, krizin içindeyiz. Ama krizin büyüğü, nisan ve mayıs aylarında geliyor. Başbakan, hükümet bunu göremiyor. Bunu felaket tellallığı olsun diye söylemiyorum. Bunu, onlara tedbir almaları ve uyarmak için söylüyorum. Biz gücümüzü sadece Türk milletinden alırız, ABD'den ve dış ülkelerden değil. Ekonomi, dışa bağımlıysa, siyaset bağımsızlığın da tehdit altındadır.''

Türkiye'de ekonomiyi, işçiyi, köylüyü ve işsizi düşünecek bir modelle kalkındırıp, iyileştireceklerini söyleyen Sezer, ''Ancak, bunu anlamazlar, anlayacak durumda değiller. Başbakan işsizlikten gelmekle övünüyor. Ama internette dünyanın en zengin yöneticileri listesinde yer alıyor. Milletin halinden anlamamanız normal. Onun keyfi yerinde. Ama bir de ömür boyu muhalefette müzmin muhalif Baykal var. Oturmuş, solun önünde engel olmaya devam ediyor'' diye konuştu.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Sezer, ''Başbakan Davos'ta sahte kabadayılık yapıyor, ama Irak'ta bir milyon Müslüman öldürülürken gıkı çıkmıyor. Şimdi Türkiye'ye ABD Başkanı Barack Obama geliyor. Türk topraklarının, ABD'li askerler tarafından kullanılması söz konusu. Burada dikkatli olmak gerekiyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler