Diyarbakır Valisi de dağıtacak

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), Tunceli Valisi Mustafa Yaman’ın beyaz eşya dağıtımı hakkında suç duyurusunda bulunması diğer valilerin gözünü korkuttu. Diyarbakır Valiliği, seçim öncesi dağıtılması öngörülen beyaz eşya yardımlarını Nisan ayına erteledi.

Yayınlanma: 15.03.2009 - 22:12
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği  “Sizin Önceliğimiz Bizim Önceliğimizdir Projesi” çerçevesinde 18 bin aileye beyaz eşya yardımı yapma kararı aldı. Ancak YSK’nin Tunceli’de Valiliğin dağıttığı yardımlar hakkında suç duyurusunda bulunması Diyarbakır Valiliği’nin bu yardımları ertelemesine neden oldu. Nisan ayına ertelenen yardımlarla ilgili Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu imzasıyla, yerel seçimlere kısa bir süre kala yurttaşlara gönderilen yazıda şöyle denildi:

“Değerli vatandaşım, Başbakanlık SYD Genel Müdürlüğü’nce ‘Sizin Önceliğiniz Bizim Önceliğimizdir’ Projesi kapsamında verilen yardımları yoksul vatandaşlarımıza ulaştırmak amacıyla, ailelerimizin sosyal-ekonomik durumunun tespiti yönünde yürütülen çalışmalarda beyaz eşya talebiniz değerlendirilmiştir. Bu münasebetle, ‘AİLENİZE BİR ADET BEYAZ EŞYA YARDIMI YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞ’ olup Nisan ayı içerisinde yardımınız ulaştırılacaktır. Devletin muhtaç durumundaki ailemize yardımcı olma yönündeki çabalarına sunduğunuz destek, ilgi ve güvene teşekkür eder, ailenizin tüm fertlerine mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim. Saygı ve sevgilerimle.”

Duruma tepki gösteren DTP İl Başkanı Ali Şimşek, 2 ay sonra yapılacak yardımlarla ilgili ailelere seçim öncesi bildirimde bulunulmasının amacının çok açık olduğunu belirterek “Bunu çok fazla izah etmeye gerek yok. Bu insanların oyunu ipotek almayı istemektir. Yardımı şantaj aracı olarak kullanıyorlar” dedi. Diyarbakır Valisi Mutlu’nun AKP İl Başkanı olarak çalıştığını savunan Şimşek, “Vali Mutlu, kendi konumunu tamamen bir kenara bırakarak, siyasal çalışma yürütüyor. Türkiye tarihinde görülmedik ölçüde devlet mekanizmaları siyasi parti gibi çalışıyor. Öyle bir noktaya gelindi ki  artık devlet kurumlarının tümü siyasi sürecin içinde” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon