Ekinci'den Erdoğan'a kart sorusu

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekinci, Başbakan Erdoğan'ın 'kredi kartı borçlusu mağdur değil' sözüne tepki gösterdi. Yurttaşların kredi kartı kullanımının yüzde 70'ini gıda alışverişi için yaptığına dikkat çeken CHP'li vekil, Erdoğan'a, "Bu sebepten intihar eden, yuvası dağılan yurttaşlarımızın düştüğü bu durumun sorumlusu kim?" sorusunu sordu.

Yayınlanma: 16.03.2009 - 13:01
Abone Ol google-news

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekinci, Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'de yaptığı konuşmada "kredi kartı borçluları mağdur değil, dürüst gözüyle bakmam" ifadesini eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması için konuyla ilgili olarak TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren Ekinci, kredi kartı ile alışveriş yapan yurttaşların bu harcamalarının yüzde 70'ini gıda kaleminin tuttuğunu ifade etti. Ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan ya da maaşlarını hiç alamadıkları için çareyi kredi kartında arayan yurttaşlara yönelik uygulanan yüksek kredi faizini de eleştiren Ekinci, hükümetin buna karşılık acil ve somut önlemler almadığını kaydetti.

2009 yılı Şubat ayında kredi kartı borcu sebebiyle yasal takibe düşenlerin sayısının önceki yılın aynı ayına oranla artışının yüzde kaç olduğunu soran Ekinci'nin Erdoğan tarafından yanıtını istediği diğer sorular ise şöyle:

"Kredi kartı borç sahipleri kredi kartlarını en çok hangi kalemler için kullanmaktadırlar? Gıda, sağlık, eğitim, giyim harcamalarının toplam kredi kartı harcamalarındaki oranı nedir? Hesap özetinde yer alan harcama kalemleri içinde zorunlu-temel ihtiyaç harcamaların toplamının, lüks ihtiyaç harcamaları toplamına oranı nedir? Ülkemizde kartların aylık ve yıllık nakit faizi ile gecikme faizi oranı nedir? Bu oranların OECD ülkeleri ortalaması kaçtır? Kart faizlerinin düşürülmesi hususunda bir girişiminiz olacak mı? Dünyada kredi kartlarına en yüksek faizin ülkemizde uygulandığı iddiası doğru mudur? Kredi kartı nedeniyle intihar eden, yuvası dağılan yurttaşlarımızın düştüğü bu durumun sorumlusu kimdir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler