CHP 22 Mart'ta kararlı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP olarak 22 Mart'ta İstanbul'da miting yapma konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 16.03.2009 - 19:08
Abone Ol google-news

CHP'li Gürsel Tekin, İstanbul Valisi Muammer Güler'in, AKP ile CHP'nin aynı gün, aynı meydanda miting yapmasının fiilen mümkün olamayacağını açıklaması üzerine, CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

CHP'nin, AKP'den bir gün önce başvuru yaptığını belirterek, başvuru metnini gazetecilere dağıtan Tekin, şunları kaydetti:

''Biz, 25 Şubat'ta başvuru yaptık. AKP ise 26'sında başvuru yaptı. Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu da Kazlıçeşme Meydanı'nı 13.45'e kadar AKP'ye, 13.45'ten sonra bize tahsis etti. Ancak Sayın Valimiz Muammer Güler, iki partinin aynı gün, aynı yerde miting yapmasına, alan ve güvenlik itibariyle itiraz etti. Biz çözümden yanayız. Biz önce başvurduk. Gerekirse kura çekilsin. Bu da olmazsa, Sultanahmet ya da Çağlayan'da yaparız, CHP olarak 22 Mart'ta miting yapmaya kararlıyız.''

Toplantı sırasında Vali Güler'den gelen telefonu yanıtlayan Tekin, görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Güler'e, ''Sorun bizden kaynaklı değil. Önce biz başvuru yaptığımıza göre bizim yapmamız gerekir. Başka tarihe mümkün değil'' dediğini söyledi.

Tekin, ''Sayın Valimiz 21'ini önerdi. Ancak, Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın programı uygun değil. Alternatif olarak iki yer sundu. Değerlendireceğiz. Bir çözüm bulunur. Çağlayan ve Sultanahmet öneriliyor, Kazlıçeşme yerine. Türkiye'nin en önemli partisine çözüm bulunamayacaksa, devletin bulamadığı çözümü biz buluruz. 13.45'te teslim edilmesi mümkünse, ona da varız'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon