"Gökçek Ankaralıyı soyup soğana çevirmiştir"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, başkentte, son 15 yılda doğalgazın fiyatının yüzde 267, suyun yüzde 206, otobüs biletlerinin yüzde 349 ile 439 oranında arttığını belirterek, ''Gökçek, 15 yılda Ankaralıyı soyup soğana çevirmiştir'' dedi.

Yayınlanma: 17.03.2009 - 10:02
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın,  yaptığı yazılı açıklamada, ''Ankara'nın dünyada eşi görülmemiş biçimde zamlara mahkum edildiğini'' belirtti.

''Gökçek'in 15 yılda Ankaralıyı soyup soğana çevirdiğini'' belirten Karayalçın, ''Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek kadar zam yapan bir belediye başkanına sahip olmak Ankaralılar adına utanç vericidir'' dedi.

Karayalçın, Ankaralıların ''kendisini soyan belediye başkanından hesap sorması'' gerektiğini, bu hesabın da 29 Mart'ta sorulacağını kaydetti.

 

Karayalçın'ın ziyaretleri

Yerel seçimler kapsamında ziyaretlerini de sürdüren CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, partisinin Keçiören, Yenimahalle ve Altındağ belediye başkan adaylarıyla birlikte Yenimahalle Toptancı Hali'ni ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Ziyaret bitiminde gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Karayalçın, şunları kaydetti:
''Keçiören, Yenimahalle ve Altındağ belediye başkan adaylarıyla birlikte Yenimahalle Toptancı Hali'ni dolaştık ve esnafın çok ciddi sorunlarının olduğunu gözlemledik. Türkiye krizi tüm ağırlığıyla yaşıyor. Esnafın sıkıntılarının çözümüne katkıda bulunacak öneri paketine ihtiyacı var. Biz Ankara'da CHP'li belediye başkan adayları olarak hazırladığımız 2 sosyal proje ile hem işsizlik sorununa hem de yoksulluğa çözüm getireceğiz.''

Belediye başkanı seçilmesi halinde 25 bin kişiye istihdam yaratacaklarını, iş konusunda kadınlara, gençlere ve engellilere öncelik vereceklerini vurgulayan Karayalçın, 90 bin aileyi yoksulluk sınırının üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Karayalçın, ''Bu iki proje için maliyet 500 milyon TL'dir. Bunları da belediye olanakları içinde sağlayacağız. Ankara'da yoksulluğa ve yoksulluğun istismarına son vereceğiz'' dedi.

Murat Karayalçın, bir yandan belediyecilik çalışması yaptıklarını, diğer yandan da içinde bulunulan kriz ortamından Türkiye'yi kurtarmanın yollarını aradıklarını söyledi.

Bir gazetecinin Karayalçın tarafından dün yapılan açıklamada, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Namık Tanık ve Nata şirketi ile ilişkisini açıklamalı'' şeklindeki iddialara yönelik değerlendirmesini sorması üzerine, Karayalçın, ''Bunun kişisel bir yönü yok. Öyle iddialar ortaya atıldı, yanıtı isteniyor. Basın bürosu ve arkadaşlarımızdan gelen sorulardır bunlar. Bu soruların yanıtını istiyoruz. Konunun kişiselleştirildiği yönünde bir anlayış olduysa ben bundan büyük üzüntü duyarım'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler