"Nereye gitti bu paralar?"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihi boyunca alınan dış borçtan daha fazlasını, AKP'nin iktidarda olduğu 6 yıl boyunca aldığını belirterek "Nereye gitti bu paralar? Yatırım mı oldu? Üretim mi arttı? İşsizlere iş mi bulundu?" diye sordu.

Yayınlanma: 17.03.2009 - 10:18
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmaları için geldiği Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaptığı konuşmada; Türkiye'de her geçen gün çok sayıda kişinin işsiz kaldığını, fabrikaların kapandığını, üretimin bittiğini belirtti. Sezer, "Yoksulluk her geçen gün artıyor. Üretim bitti. Çiftçi, esnaf perişan, emekli hayatın yükünü kaldıramıyor ama, o sırça köşklerindeki Başbakan ve Baykal milletin derdinden bîhaber" dedi.

Türkiye'de derin bir kriz yaşanırken Başbakan Erdoğan'ın pembe tablolar çizdiğine dikkat çeken Sezer, şunları söyledi: "Fabrikalar bir bir kapanıyor. Kapanmaya direnenler de kapasite düşürüp işçi çıkarıyor. Başbakan ise televizyonlarda pembe tablolar çizip, büyüklere masallar anlatmaya devam ediyor. Biz iktidardayken, Türkiye'nin borcu 200 milyar dolardı, şimdi 550 milyar dolara çıktı. Bütün cumhuriyet tarihi boyunca yapılan borçtan daha büyük borç son 6 yılda yapıldı. Nereye gitti bu paralar? Herhalde sormak hakkımız. Yatırım mı oldu? Üretim mi arttı? İşsizlere iş mi bulundu? Tam tersi, varolan değerlerimiz satıldı. Telekom'u sattılar, Sümerbank'ı, Et Balık'ı yok ettiler. Türkiye ekonomisi tümüyle dışa bağımlı hale geldi. Satılacak birşey kalmadı diye düşünürken biz, Maliye Bakanı krizden çıkışın formülünü buldu: Elimizde Milli Piyango kalmış, Milli Piyango'yu satacakmış. Merak ediyorum; milli takıma sıra ne zaman gelecek?"
 

"Ruhsal durumu kaldıramaz"

Sezer, Başbakan'a kriz öncesinde 'tedbir al' diye uyarıda bulunduğunu, 5 maddelik de bir çözüm önerisi paketi sunduğunu; ancak Başbakan'ın bunu dikkate almadığını söyledi. DSP Genel Başkanı, "Başbakan halkın içinde bulunduğu durumu görebilecek durumda değil. Kendi çoluk çocuğunun işi yolunda olunca, herkesin işi tıkırında sanıyor. Başbakan burnunun ucunu göremiyor" dedi. Sezer, Erdoğan'ın ruhsal durumunun ülkenin yükünü kaldırabilecek durumda olmadığını savunarak şunları söyledi:
"Batılılar buna ne söylüyorsa o gelip Türkiye'de uyguluyor. Aslında o uygulama, ithalat yaptığımız ülkelerin işsizliğinin önlenmesine çare oluyor da bizim insanlarımızın daha da işsiz kalmasının yolunu açıyor. Onlar ne söylerse uygulaması sonucunda, Türkiye'miz ekonomide tümüyle dışa bağımlı hale geliyor."
 

"Dünyayı dar ederiz"

Konuşmasında, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretine değinen Sezer, "Şimdi uyarıyorum, Obama geliyor buraya. Gelsin, başımızın üzerinde yeri var. Ama Obama ile Ortadoğu üzerinde pazarlıklar yapılacak ve Türkiye bundan zarar görecekse onlara Türkiye'yi de dünyayı da dar ederiz" diye konuştu.

Sezer, artık Türkiye'de projeler üreten, o projeleri hayata geçiren siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "Siyaseti meslek edinmiş, yapacak başka işi yok, oturmuş milletin önünü tıkayan bu siyasetçileri artık süpürmemiz gerekiyor. Bu ülkenin insanları yoksulluğa, işsizliğe mahkûm olmamalı. 550 milyar dolar borç var. Herkesin kredi kartı borcu var. Millet perişan, fakirlik bir kader gibi üzerimize üzerimize geliyor. Bunu artık değiştirmek gerekiyor. Bizim kaynaklarımız var, potansiyelimiz var, enerjimiz var. Ama bu kayıkçı kavgası yapanlar, gölge oyunları oynayanlar enerjimizi boşa tüketiyorlar. Buna izin vermeyelim. Enerjimizi üretim için, birliğimizi pekiştirmek için, gelişme için sosyal adalet için değerlendirelim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler