"Bizim verilemeyecek hesabımız yok"

Yerel seçim çalışmalarına devam eden CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Unkapanı'na yaptığı ziyarette ''Bizim verilmeyecek hesabımız yok'' diyerek başladığı konuşmasında ''Birileri gibi kaçmayacağız, hesap vermekten korkmayacağız'' dedi.

Yayınlanma: 17.03.2009 - 15:05
Abone Ol google-news

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Birileri gibi kaçmayacağız, hesap vermekten korkmayacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında CHP'li Gürsel Tekin ve Fatih Belediye Başkan adayı Can Özyedierler ile birlikte Unkapanı Manifaturacılar Çarşısı'nda esnafla bir araya geldi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çarşı içinde türbesi bulunan İstanbul'un ilk belediye başkanı Hızır Bey'in kabri başında da dua etti.

Burada bir basın mensubunun ''AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun kendisi hakkında (SSK'da verdiği ihaleleri bir tarafa bırakalım bu görevdeyken terör örgütüne yardım ve yataklık yapan birini tabip ilan etti) şeklinde iddiada bulunduğunu'' ifade ettiği Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Demek ki ben tıp fakültesinden mezun ettim onu öyle mi? Bunlar ciddiye alınacak şeyler değil. Terör örgütü üyesini istihdam etmenin konusu suçtur. SSK Genel Müdürü olarak benim hiçbir dokunulmazlığım yoktu. Benim hakkımda soruşturma açmak için de hiçbir zaman Cumhuriyet Başsavcılığı veya bakandan izin almaya gerek yoktur. Ben bütün suçlamalarda her zaman ve her ortamda savcıya gittim, ifademi verdim. Şu ana kadar hiçbir şekilde ve hiçbir yerde de suçlanmadım. Ama bunları yaparak bana prim kazandırıyorlar, ondan da eminim. Kendilerine teşekkür ediyorum.''

CHP'li Gürsel Tekin de ''AKP İl Başkanı'nın yüreği varsa sayın Topbaş'ı da alsın yanına ne zaman istiyorsa hangi kanalda istiyorsa oturalım. İstanbul'da nasıl organize hırsızlık olduğunu ispatlayacağız. İspatlayamazsam AKP'ye oy vereceğim. İspatlarsam onlar oy verecek mi? Bu kadar açık ve net'' diye konuştu.

Tekin, Fatih Abdi Subaşı Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada da AKP İstanbul İl Başkanı Babuşçu'yu kastederek, CHP'nin billboard reklamlarındaki ''organize dürüstlükten'' rahatsız olunduğunu iddia etti.

Tekin, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''sağ ve sol kollarının istifa ettiğini'', yolsuzlukları ortaya çıkaranın da Kılıçdaroğlu olduğunu, sıranın Erdoğan'a ve kabinesine geldiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu da ''Bizim verilmeyecek hesabımız yok'' diyerek başladığı konuşmasında projelerini anlattı.

İstanbul'un çöpünün bile para ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, çöpleri dönüştürerek kağıt, demir ve gaz üretilebileceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 2 milyon 700 metreküp atık suyun Marmara Denizi'ne döküldüğünü ileri sürerek, atık sular için biyolojik arıtma yapacaklarını söyledi.

İstanbul'da 1 liralık hizmetin 5 liraya yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, ''Birileri gibi kaçmayacağız, hesap vermekten korkmayacağız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler