"İşsizliği önlemek için elimizden geleni yapacağız"

CHP Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, "Derinleşme olasılığı gösteren ekonomik kriz ortamında kentli yurttaşlarımızın işsizlik sorununu, çalışanlarının çalışma koşullarının iyileşmesi, yoksulluğun aşılması ve geleceğe umutla bakan toplum yaratılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yayınlanma: 18.03.2009 - 13:11
Abone Ol google-news

CHP Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Tanık, burada yaptığı açıklamada, kentte çalışanları ve çalışamayanları birlikte kucaklayan bir siyasal atmosfer yaratmayı amaçladıklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Çalışanların yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, çalışamayanlara iş ve istihdam olanaklarını arttıracak proje ve programlara büyük önem veriyoruz.

Çankaya olarak biz Türkiye'nin en gelişkin insan gücüne sahip ilçelerinden biriyiz.
Üniversitelerle birlikte, son derece kaliteli bir nüfusa sahibiz. Nüfusumuzun önemli bir kısmı emekliyken bir kısmı genç ve toplumsal yaşama katılmaları beklenen kesimdir.

Onların geleceklerini güvence altına almak, eğitim koşullarını iyileştirmek ve kentteki genel yaşam düzeni ile ilgili sorunların çözümünde belediye olarak görev ve sorumluluk üstlenmek en temel hedeflerimizden bir tanesidir.

Biz bu konuda yeni bir program düşünüyoruz. Kentsel yaşamda çalışanların yaşam koşullarını tıpkı iş yeri ve işveren kadar sendikal mücadeleler sonucunda ne kadar iyileştirilebilirse belediye programlarında ve belediye siyasetçiliği ile ilgili de örgütlü çalışan kesimler bu konuda kendi yönetimine müdahil olması ve bu alanda taleplerin program ve projeleri olması bizim için önemlidir. Bu tür bir program geliştirilmesi durumunda bundan yararlanmak ve bununla birlikte faaliyet göstermek hedefi olan bir yönetim anlayışını belediyemize taşıyacağız. Türk- İş'i bu açıdan özel bir yerde tutuyoruz. Türkiye'nin köklü işçi şirketlerinden birisidir. Onun kent yönetimi ile ilgili proje ve programlarımızı izleyip değerlendirmesi ve bunun yerinde yer alması bizim için son derce kıymetli olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler