"Ekmek bulamıyorsan pasta ye edebiyatı"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Milletin evine götüreceği ekmeği kalmamış, araba al diyorlar. Ekmek bulamıyorsan pasta ye edebiyatıdır'' dedi.

Yayınlanma: 18.03.2009 - 13:39
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anafartalar Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart yerel seçimlerine, MHP'nin Türkiye'nin her yerinde, güçlü bir şekilde katıldığını söyledi.

''Türkiye'nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı duruma karşılık, vatandaşlarımızın AKP'ye bir ihtar vermesini istiyoruz'' diyen Vural, şöyle konuştu: ''Çünkü bugün işsizlik had safhaya gelmiştir. 3 milyon 280 bini geçmiştir. Son bir yıl içinde 800 bin kişiyi aşmıştır. Dolayısıyla her 4 üniversiteli gencimizden biri işsizdir. Binlerce, yüz binlerce ocak sönmüştür. Maalesef bu ekonomik kriz, aslında hükümetin uyguladığı ekonomik politikaların bir sonucudur.''

Vural, 2007 yılından bu yana Türkiye'de işsizliğin arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Tarım kesimi, zaten tarlasını ekemez, hayvanını doyuramaz hale gelmiştir. Esnaf, kepenklerini siftahsız açıp kapatmaktadır. Emekliler geçinememektedir. Dolayısıyla böyle bir ekonomik tablonun maliyetini milletimiz ödemektedir. Bu bakımdan, seçimlerde, bu sosyo ekonomik durum hakkında vatandaşlarımızın görüşlerini sandığa yansıtmasını bekliyoruz''

Oktay Vural, yurttaşların bu sıkıntılı durumuna rağmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz daha bunun farkına varmadığını kaydederek, şöyle devam etti:
''Gerçekten işsizlikten sıkıntı çeken insanlar derdini dahi söyleyemeyecek, susturulacak bir duruma getirilmiştir. Bugün maalesef Türkiye'de, Sayın Başbakanın mitinglerinde vatandaşlarımız derdini dile getirme konusunda büyük bir baskıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Türkiye'nin her yerinde, baskı, tehdit ve şantaj devam etmektedir. Bugün Sayın Başbakanın mitinglerine, mitingler vesilesiyle düzenlediği resmi toplantılara, devlet memurları öğrenciler zorla davet edilmekte ve zorla getirilmektedir. Huzurlarınızda böyle bir yaklaşımla seçimi götüren AKP'yi ve hükümeti kınıyorum. Kendileri adeta bir parti devleti gibi çalışmaktadırlar.''
 

 

"İğneyi batırma zamanı"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bugünün 18 Mart olduğunu ve hep beraber, bir arada kutlanması gerektiğini ifade ederek, ''Ancak böyle bir günü siyasi bir miting için zemin olarak kullanmalarını, Türk siyasetinin geldiği nokta ve ecdadımız açısından da yanlış görüyorum'' dedi.

Bugünün, bütün Türkiye'den gelen yurttaşların, şehitlerimizle kucaklaştığı, rahmetler gönderdiği bir gün olduğunu belirten Vural, şöyle devam etti:
''Böyle bir günü vesile kılarak burada miting düzenlemenin, bu diyarın nasıl siyasi rant için kullanıldığını ve bu tür toplantıların nasıl siyaset için kullanıldığını göstermesi bakımından bence son derece ilginçtir.

O bakımdan, bugün geldiğimiz noktada, Sayın Başbakan, uçaklarıyla helikopterle Başbakanlık otobüsleriyle seçim kampanyası yürütmektedir. Adeta devletle bir seçim kampanyası yürütülmekte ve yapılan açılışlara devlet memurları aileleriyle davet edilerek, adeta onu alkışlatma memuru haline dönüştürmüşlerdir.''

Vural, bu seçimlerde, yurttaşlarımızın hükümete genel olarak bir ihtar göndermesini istediklerini bildirerek, şunları söyledi:
''Devekuşu politikasıyla kafasını kuma gömerek bu ekonomik krizin teğet geçtiğinden bahsedenler, aslında vatandaşlarımızın ocağını nasıl söndürdüğünün farkına varmaları için iğneyi batırma vakti 29 Mart'tadır.

İğneyi AKP'ye batırarak bu millet yediği çuvaldızların hesabını bir bakıma sorma fırsatı bulmalıdır.

Bununla birlikte, AKP'ye karşı MHP'ye bir takdir göndermesini ve MHP'nin oylarını yükseltmesini bekliyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de bir iktidar alternatifi olarak yükseltmesini bekliyoruz.''


"Milletin ekmeği kalmamış, araba al diyorlar"

Oktay Vural, Türk ekonomisinde ekonomik krizin çok derinleştiğini ifade ederek, ''Bugün aslında, dünyadaki krizin Türkiye'ye yansıması yoktur. Uzunca bir süreden beri devam eden AKP'nin oluşturduğu krizin, Türkiye'yi derinleşmesiyle ilgili bir olayla karşı karşıyayız'' dedi.

Vural, şöyle devam etti:
''Bugün aslında Türkiye'de büyüme var diyenler, bu büyüme sonucunda istihdam yaratmayan bir büyüme, işsizlik yaratan bir büyüme oluşturmuştur. Üretimimiz ithalata, ihracatımız ithalata bağımlı hale gelmiştir. Kaynaklarımız aşındırılmıştır, bankalarımız yabancılaştırılmıştır. Topraklarımız yabancılaştırılmıştır. Dolayısıyla böyle bir ortam içinde ekonomik krizle ilgili bu ekonomi politikası devam ettiği sürece, 29 Mart'tan sonra da bu ekonomik krizden çıkmanın bu yolla mümkün olmadığını düşünüyorum.''

MHP Grup Başkanvekili Vural, ekonomik krize karşı alınan tedbirlere de değinerek, milletin işinin kaybolduğunu, sanayinin durduğunu, buna karşın, üç aylığına 150 metre karelik evlerin ve arabaların KDV'sinin indirildiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Milletin evine götüreceği ekmeği kalmamış, araba al diyorlar. Ekmek bulamıyorsan pasta ye edebiyatıdır. Sayın Başbakanın sunduğu tablo budur. Sıkıntı budur. Ekonomik krize yönelik kapsamlı bir paket çıkmamıştır. Topyekün mücadele yapılmamaktadır. Bu yönüyle bakıldığı zaman, maalesef hükümet 'bu ekonomik kriz teğet geçiyor' derken, insanların ocağının söndüğünün bile farkına varmamışlardır.''

Hükümetin IMF ile anlaştığını ve zamana oynadığını savunan Vural, ''29 Mart'tan sonra Türk ekonomisini IMF'ye teslim tutanağını hazırlamışlar, imzaları kalmış, şu an geçiştiriyorlar. 30 Marttan sonraki dönem içinde de ekonomik krizin büyük ağırlığını maalesef vatandaşlar hissedecekler.'' diye konuştu.

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sayın Başbakan Türkiye'nin gündemini değiştiriyor. Anayasa tartışmalarını filan gündeme getiriyor. Şimdi vatandaş kendi ocağındaki yangını söndürecek paketler beklerken, Başbakan başka paketlerle uğraşıyor. Dolayısıyla gerçekten sayın Başbakan bir bakıma şunu söylüyor. Fatih İstanbul'u fethettiği zaman Bizans papazları, 'melekler dişi mi erkek mi?' tartışması yapıyorlarmış. İşte sayın Başbakan da onu yapıyor. Eğer paket açıklayacaksan bu millet için paket açıkla. Sıkıntı had safhadadır. AKP, bunun farkında değildir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler