"Kimse Ajda Pekkan'dan beklemiyordu"

Aile içi şiddete karşı acil yardım hattının tanıtımı amacıyla geçen hafta Ajda Pekkan ile sahneye çıkan Aynur Doğan, özellikle Ajda Pekkan'ın Kürtçe şarkı söylemesinin büyük yankı uyandırdığını söyledi.

Yayınlanma: 18.03.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

İspanya'nın başkenti Madrid'de, Kadın Enstitüsü ve İspanyol hükümeti tarafından kadın haklarına destek için düzenlenen "O Kadınlar İnanıyor" başlıklı festival kapsamında dün konser veren Aynur Doğan, yaptığı açıklamada, "Ajda Pekkan ile yaptığı düetin ön yargıları kırıp, insanlara cesaret vereceğini ve böylece bu tür konserlerin devamının geleceğini" belirtti.

"Türkiye'nin süper starı Ajda Pekkan'dan kimse Kürtçe şarkı söylemesini beklemediğini" kaydeden Aynur, "Sezen Aksu söyleseydi bu kadar yankı olmazdı. Çünkü Sezen Aksu bu tip sosyal sorumluluklarda yer alan, duyarlılık gösteren biri. Ajda ise daha Batılı duran bir sanatçı. Ondan dolayı insanlar şok oldu ve ciddi anlamda yankı yarattı. Ajda'nın çıkıp Kürtçe şarkı söyleyerek böyle bir ön yargı olmaması gerektiğini göstermesi, hem Türkler, hem Kürtler, hem de siyasetçiler için cesaret verici bir adım oldu" dedi.

Ajda Pekkan ile birlikte şarkı söylemesinin ardından Türk televizyon ve basınından yoğun ilgi gördüğünü ve teklifler aldığını ifade eden Aynur, "Bana göre aslında çok da büyütülecek bir olay değildi, belki de 30 yıl önce olması gerekirdi. Yani biz bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Aslında halkların birbirlerini anlamasında hiçbir sorun yok, ben bunu gördüm. Ama Ajda olmasından dolayı çok ciddi bir ses getirdi. Medya ve televizyon programlarının ilgi odağı oldum, ancak ben gelen teklifleri kabul etmedim, çünkü bunu rant olarak kullanmak istemedim" diye konuştu.

Yaptığı müzik ve katıldığı televizyon programları veya etkinliklerden dolayı hiçbir zaman, hiç kimseden baskı görmediğini ifade eden Aynur, "Ben en iyi bildiğimi, müziği, temiz bir şekilde yapıyorum. Sadece Türkiye coğrafyasına değil, dünyaya bakıyorum. Benim yaptığım sadece kendi dilimde şarkı söylemek. Bunu hiç kimse de değiştiremez, her zaman her yerde müzikal bir dilde konuşmak istiyorum" dedi.

Yurtdışında konserler vermesine rağmen Türkiye'de sadece bazı festivallere katıldığını, ama henüz konser veremediğini anlatan Aynur, "Bu tabii ki, halen bir şeylerin kabul edilmediğini gösteriyor. Kimsenin bir konser organize etmek için ön ayak olmadığını görüyorum. Bu da herhalde ya korku ya da suya sabuna dokunmamaktır" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler