Kenter ve Halman'dan ortak sunum

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Yıldız Kenter ile Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Halman, Başkentte ''Türk Shakespeare'' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 18.03.2009 - 16:27
Abone Ol google-news

Çankaya Üniversitesi Tiyatro Topluluğunca, Üniversite'nin Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte sanatçı Yıldız Kenter ve Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Halman, ünlü İngiliz Yazar William Shakespeare'in eserleri ve sanat yaşamını şiirsel bir dille anlattı.

İngiliz yazarın bazı eserlerinin bölümlerinden alıntıların da yapıldığı sunumda, Shakespear'den sonraki dönemde yaşayan bazı ünlü yazarların, yazar hakkındaki görüşlerine de yer verildi.
 

Halman rahatsızlandı

Bu arada Talat Halman, sunumu sırasında kısa süreli bir rahatsızlık yaşadı.
Okuma sırası kendisine geldiği bir sırada tansiyonu düşen Halman, sunumunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Birkaç öğrencinin yardımıyla kulise götürülen Talat Halman, salonda hazır bulundurulan bir hemşirenin gözetiminde yaklaşık 20 dakika dinlendi.

Bu sürede Halman'ın sunumunu Yıldız Kenter yaptı. Daha sonra seyircilerin alkışları arasında sonra sahneye dönen Halman, sunumunu tamamladı. Etkinlik sonunda Kenter ve Halman'a Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp tarafından plaket verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon