''Devlet laik olduğu kadar demokratik ve sosyal''

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletin laik olduğunu, ancak laik olduğu kadar, demokratik, sosyal devlet olduğunu belirterek, sosyal devletin gereğinin ''başını sokacak bir evi olmayana bu imkanı hazırlamak'' olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 18.03.2009 - 16:10
Abone Ol google-news

Partisinin Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını sağanak yağmur altında gerçekleştirdi. Erdoğan, ''Çanakkale'ye büyük düşünmek yaraşır. Biz öyle bir ecdadın torunuyuz. Fatih ne diyor? Bizim fiilimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz diyor. Mesele bu. Ama bu yan gelip yatarak olmaz ha. Üreterek olur, çalışarak olur, ilimle olur. Ama yan gel yat bizden öncekiler gibi olsun. Olmaz öyle bir şey. olmaz. Onun için olmadı zaten'' dedi.

Karadeniz Sahil Yolu'nu bitirdiklerini, Artvin'i Samsun'a, Samsun'u Ankara'ya bağladıklarını anlatan Erdoğan, ''17 senede yüzde 35'ini yaptılar Samsun-Artvin arasını. Yüzde 65'ini biz geldik 4.5 senede bitirdik. Şimdi Samsun'dan Artvin Sarp Gümrük Kapısı'na durmadan gidiyorsunuz. Hiçbir sıkıntı yok. Dağları deldik dağları. Çünkü biz Ferhat'ız. Ferhat'a dağları delmek yaraşır. Şirin nerede şirin? İşte Şirin karşımda. Çünkü bu millete ulaşmak için benim milletime ulaşmak için Ferhatlar'a ihtiyaç var'' diye konuştu.

Erdoğan, kendi dönemlerinde yapılan önemli yol projeleriyle hem zaman em de kazalar itibarıyla kazançlı ve huzurlu olduklarını, 13 Mart cuma günü Türkiye'nin önemli bir hayalini gerçekleştirdiklerini, hızlı trenin yanında Türkiye genelinde tüm hatları yenilediklerini ifade etti. Marmaray Projesi'ne işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: ''Hepsinden önemlisi, Marmaray... Size desem ki 'denizin altından tüp geçit yaptık' artık konuştuğumuz için duyduk. Sayın Baykal'a diyorum ki 'gel seni orada misafir edelim. O tüp geçitten bir geç. Çünkü gittiğin yerlerde 'şunu yaptık' demiyorsun, bol bol Başbakan'a hakaret ediyorsun. 'Gel, şunu yaptım' de... Sen, kenarında, köşesinde koalisyon hükümetlerinde bulunduğunda 'şunu şunu yaptım' demek yerine, işi gücü Başbakan'a hakaret etmek. Ben de diyorum ki 'insaf, bak ben yaptıklarımızı anlatıyorum. Bak çok çok farklı bir proje var. Sultan Abdülhamit'in 149 sene önce bir hayaliydi bu. Bu hayali biz gerçekleştirdik; Üsküdar'ı Sirkeci'ye bağladık. 13,5 kilometre, dünyanın en derin tüpü, 82 metre derinlikte. Bunu biz yaptık. İnşallah 2013 başında bu Marmaray'dan aynen hızlı tren geçecek. Londra'yı Pekin'e bağlıyor. Ah ah nereden nereye geldik. Ama gelmiyor, gelmiyor. Davetlerime gelmiyor, işine gelmez ki... Şimdi bu 11 tüp birleştirildi. Bunlar bittiğinde oradaki çevre düzenlemeleriyle birlikte orada bambaşka bir dünya meydana gelecek. Çünkü biz milletimize sevdalıyız. Bizim aşkımız var milletimize.''

Erdoğan, devletin laik olduğunu, ancak laik olduğu kadar, demokratik, sosyal devlet olduğunu belirterek, sosyal devletin gereğinin ''başını sokacak bir evi olmayana bu imkanı hazırlamak'' olduğunu söyledi.

Gittiği her yerde bu imkanlarla ev sahibi olanların memnuniyetini duyduğunu kaydeden Erdoğan, ''Bunları duymaktan çok memnun oluyorum. Şimdi size bir müjde veriyorum. İmkanı olmayanlara 45 metre karelik daireler yapacağız. ilk etapta Türkiye genelinde 50 bin yapacağız. Peşinat yok, 100 lira ayda taksitle, 20 yıl vade, faiz olmayacak, sabit fiyatla olacak. Bir salon, bir odası, mutfağı, banyosu, tuvaletiyle bir daire olacak. Niçin bunu yapıyoruz? Benim vatandaşım gidip gecekondu ve kaçak konutlarda kalacağına, hiç olmazsa böyle modern yerlerde, bütün donatıları olan siteler yapalım oralarda yaşasınlar bunu istiyoruz'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler