Ekonomik kriz intiharları arttırdı

Ekonomik kriz özellikle erkeklerde intiharı arttırıyor. Uzakdoğu Asya ülkelerinden Japonya, Hong Kong ve Kore'de 1997-1998 yıllarında yaşanan ekonomik krizin yarattığı işsizliğin, intihar eden erkek sayısını artırdığı saptandı.

Yayınlanma: 19.03.2009 - 08:04
Abone Ol google-news

Sağlık Araştırmaları Sitesi'nde yer alan ve Social Science & Medicine Dergisi'nin Şubat sayısında yayınlanan araştırma ile 1985-2006 yılları için Japonya, Hong Kong, Kore, Tayvan, Tayland ve Singapur'a ait ölüm istatistikleri analiz edildi. Çalışmada Japonya, Kore ve Hong Kong'da ekonomik krizin etkisiyle 1998 yılında, 1997 yılına göre 10 bin 400 daha fazla erkek intiharı gerçekleştiği görüldü.

Söz konusu dönemde erkek intiharlarındaki artış Japonya'da yüzde 39, Hong Kong'da yüzde 44 ve Kore'de yüzde 45 olarak gerçekleşti.

Gayrisafi yurtiçi hasıla ve işsizlik oranlarının daha az olumsuz etkilendiği Singapur ve Tayvan'da ise intihar hızlarında benzer düzeyde bir artışın olmadığı görüldü. Yapılan analiz sonrasında erkek intiharlarındaki söz konusu artışın işsizlik oranlarındaki artışla bağlantılı olabileceği sonucuna ulaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler