Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, bugünkü manşetinde AKP'nin yerel seçimler kapsamında yaptığı mitingler ve geziler sırasında alınan tedbirlere dikkat çekiyor ve haberini 'Bu mu demokrasi' başlığıyla okuyucularına ulaştırıyor. Ülkede, giderek etkisini artırarak yurttaşın belini iyice büken ekonomik kriz ise 'Trakya'nın kalbi ağrıyor' başlığıyla Milliyet'in ilk haberi.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 08:01
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Bu mu demokrasi

Sıkıyönetim dönemleri gibi Başbakan Erdoğan’ın katıldığı AKP mitingleri ve partili bakanların gezileri sırasında Anadolu kentlerinde adeta sıkıyönetimuygulanıyor. Erdoğan’ın Mersin’de bulunduğu süre içerisinde çiftçi Mustafa Kemal Öncel’in gözaltında tutulmasının bir benzeri de Giresun’da yaşandı. “Bakan Çiçek protesto edilecek” ihbarı üzerine halkevinde saz kursu veren 1 öğretmen ve 3 lise öğrencisi sabahtan akşama kadar emniyette tutuldu.

‘Protesto düşüncemiz yoktu’ Öğretmen ve öğrenciler, Bakan Çiçek kentten ayrıldıktan sonra serbest bırakıldılar. Karabulut, protesto gibi bir düşünceleri olmadığını belirterek, yaşananlara anlam veremediğini kaydetti. Yurttaşları potansiyel suçlu olarak gören anlayış özellikle son dönemlerde yoğunlaştı. Eskişehir, Aydın, Gaziantep, Mersin ve Diyarbakır’da AKP’ye tepkisini göstermek isteyen çok sayıda yurttaş yaka paça gözaltına alındı.

 

HÜRRİYET

Tapunun kapısı sesizce açıldı

Doğu Kudüs'te Yahudilarle Filistinliler arasında 30 yıldır süren mülkiyet davası, Türkiye'den giden Osmanlı tapusu sayesinde Araplar lehine döndü.


MİLLİYET

Trakya'nın kalbi ağrıyor

Krizin apırlığı iyice çöktü. Trakya'nın 'altın üçgeni' Çorlu- Çerkezköy-Lüleburgaz hattında fabrikalar peş peşe kapanıyor. Yılbaşından bu yaba maaş alamayan işçiler, 'Yeni paranın yüzünü görmedik' diyolar.

 

RADİKAL

Ergenekon kazısı

Botaş'taki kazılar yine başladı, bu sefer talimat Ergenekon savcılarından.

 

AKŞAM

Tv'de izdivaca diyanet vetosu

Diyanet'in aylık dergisinde, televizyon ve internette tanışarak yapılan evlilikler topa tutuldu. Makalede, 'Evliliğin şov amaçlı yapılması, toplum değerlerini sarsar' denildi.

 

POSTA

Falda ölüm çıktı

İzmir Bornova'da 19 yerinden bıçaklandıktan sonra cesedi yakılan Burcu Güçlü'nün katilleri yanında çalışan 2 işçi çıktı. İşçiler, Güçlü'yü işyerindeki kasada bulunan parayı almak için öldürmüş. Bu işçilerden biri Güçlü'nün falcısının oğlu. Falcı, "Oğlumun işe ihtiyacı var" deyince Burcu Güçlü hallerine acıyıp çocuğu işe almış.

 

VATAN

'Askere değil topluma güvenin '

Mustafa Balbay'a ait olduğu öne sürülen günlüklere göre Sezer, İlhan Selçuk ve arkadaşlarına "Zor olanı bu ama kalıcı olanı da bu..." diyor.


HABER TURK

'F Tipi' astsubayın fişleme itirafları

Işık Evi operasyonunda gözaltına alınan astsubay Ali Balta: 'Askerler fişlendi. Tümgeneralin adına saht emirler yazıldı."

 

BİRGÜN

'Konferansa değil pişmanlığa gel'

PKK'ye silah bıraktırmak için toplanacak Kürt Konferansı'na "katılmayacapı" açıklanan PKK, devrede kalmak istiyor. AKP ise, Talabani ve Barzani ile barışı Kürt sorununun çözümü sanıyor.


SABAH

Otomobil kanatlandı

ÖTV indirimler bayilerin satışlarını katladı. Yurtdışından sipariş edilmiş araçlar bile satıldı. 150 binlik stokun bir ayda erimesi bekleniyor.

 

TERCÜMAN

Asık suratlı olduk

Ekonomik kriz, etkisini acı şekilde hissettirdi. İşçisinden memuruna esnafından işadmına, öğrencisinden emeklisize kadar her kesim kan ağlıyor. Vatandaş bırakın gülmeyi, tebessüm etmeyi bile unuttu.

 

YENİ ŞAFAK

İlhan Abi hiç değişmedin

Gazeteci Hasan Cemal, Mustafa Balbay'ın günlüklerinde darbe ekibi içinde yeraldığı ortaya çıkan eski dava arkadaşı İlhan Selçuk'a '40 yıl oldu. Artık değiş' mesajını verdi.


ZAMAN

YSK numarada, halk sandıkta ısrarlı

YSK'nın 'nüfus kayıt örneği ile oy kullanılabilir' kararı yetersiz bulundu. Sandığa sahip çıkan seçmen, nüfus dairelerinin önünde yine uzun kuyruklar oluşturdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler