"Başbakan ilaçlarını almayı unutmasın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP döneminde hastanelerde ölülerin rehin tutulduğu iddiasına dönemin Sağlık Bakanı MHP'li Osman Durmuş tepki gösterdi. Durmuş, Başbakan'ın ilaçlarını iyi kullanmadığını söyledi ve "Başbakanın doktorları onu uyarsın. İlaçlarını alsın. Delta dalgaları O'nu öfkeli ve unutkan yapmış." dedi.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

Eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine dönük eleştirilerine yanıt verdi. "Başbakanımız ilaçlarını iyi kullanmıyor, eksik alıyor. Delta dalgaları O'nu öfkeli ve unutkan yapmış" diye konuşan Durmuş, kendi hükümetleri döneminde bir ya da iki yerde 'para ödenmediği için cenazesi verilmedi' şeklinde haberlerin çıktığını doğruladı. Durmuş, "Ama anında Bakan olarak müdahale ettim. Ayrıca Sosyal güvencesi olmayanların paraları da ödeniyordu. Ya da o an için gerçekten parası olmayana senet yapılıyordu. Ve sorunlar çözülüyordu" dedi. Ancak kendi dönemlerinde doğum yaptıktan sonra, 11 ay sonra hastane parasını ödemedi diye hapse atılan kimsenin olmadığını belirten Eski Sağlık Bakanı Durmuş şunları söyledi:
"Bu hükümet zamanında Keskin'in bir köyünde 11 aylık bebek evde yalnız bırakılarak anne ve baba hapse atılmıştır. Biz müdahale ettik. Parasını yatırdık. AKP yandaşları 'siz niye yatırıyorsunuz' paranız çok mu dediler. Sonra o para, olay açığa çıkınca iade edildi. Yine Antalya'da doğum yapan kadın, para yüzünden rehin kaldığı için pencereden atladı. Ayağı kırıldı."

 

"Toplu katliam şeklinde bebek ölümleri oluyor"

Bebek ölümlerine de değinen Durmuş, "Bizim geleneğimizde dirilerimize sevgi, saygı vardır. Toplu katliam şeklinde ölümler oluyor. Edirne'de, Denizli'de, Malatya'da, Ankara'da bebek ölümleri oluyor. Bu konuda Başbakan hiç açıklama yaptı mı? Burada ihmali olan bakanını neden görevden almadı?" dedi. Başbakan Erdoğan'ın aniden kriz geçirdiğini ve tedavi için gittiği Ankara Atatürk Hastanesi'ne gittiğini kaydeden Durmuş, "Bu hastane benim anahtar teslimi yaptığım hastanedir. Kendisinin gidebileceği, kendinin yaptırdığı 7 sene geçti bir hastane yok muydu?" diye konuştu.

 

"Başbakan önce kendi evinin önünü süpürsün"

Türkiye'de insanların ölülerin üzerinde siyaseten de olsa yanlış ifade kullanılmasından rahatsız olduklarını ifade eden Durmuş, "Biz ölülerimizin arkasından Fatiha okuruz. Başbakan 'ölülere turşu mu kuracaksınız' diyor. Ölü turşusu nasıl oluyor. Başbakan hiç yedi mi bilemiyorum. Ama biz ölülerimize de saygılıyız. Onların arkasından rahmet, dua okuruz" dedi. Eski Bakan Durmuş şöyle devam etti:
"139 kişi hızlı trenden öldü. 39'a indirdiler. 60 kişi insan taşımayacak kargo uçağı ile Süleymaniye'ye gönderildi. Uçak vuruldu. Öldüler. Isparta uçağında insanlar öldü. Bakanlar ne zaman istifa eder? Bu ölüler katlanarak artıyor. Hiç akıllarına istifa gelmiyor mu? Başbakan bu sorumluluğunun farkında değil mi?" Toplu ölümler oluyor. Malatya'da 7 bin 800 kişi salgın hastalıktan yattı. En sonunda inkar eden belediye başkanının karısı da tifo oldu. Başbakan önce kendi evinin önünü süpürecek. Bizim zamanımızda rehin kalmış ve müdahale edilmemiş bir kişi söylesin ya da kendisinin müdahale edip kurtardığı bir kişiyi söylesin. Ama onun zamanında benim müdahale ettiğim, kurtardığım birçok insan var.
Eğer bizim bir eksiğimiz yanlışımız varsa onu saklamayız. Başbakanın kafası, bu düşünce tarzı, Sivas'ta Madımak'ta insanları rehin aldı, yaktı. Başbakanın doktorları onu uyarsın. İlaçlarını alsın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler