Ege Bölgesi'nde fırtına bekleniyor

Kuzey ve doğu kesimlerde bugün aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklıkları iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ile 4 derece azalırken, Ege Bölgesi'nde fırtına bekleniyor. Yetkililer, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklıkları iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ile 4 derece azalırken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise; Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, doğu kesimler ile sabah saatlerinde Antalya ve Dalaman çevrelerinde kuvvetlice esecek.

 

Ege bölgesi'nde fırtına uyarısı

Ege Bölgesi'nde beklenen fırtına nedeniyle gerekli önlemlerin alınması istendi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yarın gece saatlerinden pazar günü saat 06.00'ya kadar Ege'de güney ve güneybatı yönlerden 6 ile 8 (65-75 km/s) kuvvetinde fırtına beklendiği belirtildi.

Açıklamada, fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı gereken tedbirlerin alınması istendi.
 

Buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde İç ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgilileri ve halkı tedbirli olunması yönünde uyardı.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Genellikle parçalı, akşam saatlerinden sonra batısı çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi (Edirne ve Kırklareli) ile güneydoğusunda (Bursa, Balıkesir ve Bilecik) buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Ege: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde iç kesimleri, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde (Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli ile Muğla'nın iç kesimlerinin yükseklerinde) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Genellikle parçalı, Doğu Akdeniz'in doğusu çok bulutlu geçecek. Rüzgar sabah saatlerinde Antalya ve Dalaman çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde doğu kesimleri çok bulutlu, ilk saatlerde Kayseri çevreleri kısa süreli kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Kastamonu çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, Kastamonu çevrelerinde kar şeklinde olacak. Yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde (Bolu ve Kastamonu) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile Orta Karadeniz kıyıları aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılar ile Artvin çevrelerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, doğusu ile sabah saatlerinde Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler