AKP sınır tanımıyor (!)

CHP Bursa İl Teşkilatı, AKP büyükşehir belediye başkan adayı Recep Altepe'nin adının yazılı olduğu paramotorun (paraşüt kanatlı motorlu hava aracı), Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşması sırasında miting alanı üzerinden geçmesiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 11:30
Abone Ol google-news

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 18 Mart Çarşamba günkü mitingin, nitelik ve nicelik açısından CHP'nin Bursa'da son yıllarda gerçekleştirdiği en görkemli miting olduğunu söyledi.

Miting sırasında, üzerinde AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe'nin adı ve ''Her şey Bursa için'' yazan, AKP bayrakları ve balonu asılı bir paramotorun, siyasi etiğe uygun olmadığını ve miting alanındakilerin sağlığını tehlikeye attığını savunan Akdoğan, şöyle konuştu:
''Çok Hafif Hava Araçları Yönetmeliğine göre Ulaştırma Bakanlığından tescil alması gereken paramotor, önceden belirlenmiş hava sahasında uçabilir, miting alanı üzerinde de özel izinle uçabilir. Bunların yerine getirilip, getirilmediğiyle ilgili valilik ve İlçe Seçim Kuruluna başvurduk. Ayrıca CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.''

Gürhan Akdoğan, yönetmeliklere göre paramotorun kalkış yaptığı alanın en az 500 metre yakınında bina olmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
''Dolu tanesi kafamıza düştüğünde öldürüyor. 70 kiloluk bir adamın bir binanın üstüne düştüğünü düşünürseniz, ne olur bilemiyorum artık. Binanın içindekileri çıkarırsınız. Ben mühendisim, kütle, mekanik, serbest düşme ve yer çekimi nedir bilirim. Miting alanındaki insanların üzerine düştüğünü düşünün ya da oradaki adamın kitleyi karıştırmak için bir şişe suyu attığını düşünün. Acaba ne olurdu? Elinden bir kalemi düşürüverseydi miting alanı ne olurdu? Böylesine bir sorumsuzluğu önleyemeyenleri, buna olanak tanıyanları kınıyorum. İnsan hayatı, hiçbir seçimin önünde değildir. Böyle seçim kazanılacaksa kazanılmasın.''

Mitingin ardından Recep Altepe'nin kendisini aradığını ve haberi olmadığını söyleyip özür dilediğini aktaran Akdoğan, ''İnanmak isterim, ama çok inandırıcı gelmiyor. Bunu nezaketsizlik olarak görüyorum. Bundan sonra yapılacak mitinglerde de can güvenliğini ortadan kaldıracak bu uygulamanın hemen kaldırılmasını talep ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler