KESK'ten "sözleşmeli istihdam" eylemi

KESK tarafından düzenlenen ''sözleşmeli istihdam'', eyleminde konuşan KESK Genel Başkanı Sami Evren, ''Aynı işi yapan personel, farklı statüye tabi tutularak, farklı özlük haklarından yararlandırılmakta ve emekçiler arasında farklılıklar yaratılarak iş barışı da bozulmaktadır'' dedi.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 13:03
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, sözleşmeli istihdam uygulamasıyla aynı işi yapanlar arasında farklılıklar oluşturulduğunu, bu durumun iş barışını bozduğunu savundu.

KESK üyeleri, ''sözleşmeli istihdam'' uygulamasına karşı topladıkları imzaları Başbakanlığa vermek üzere Milli Müdafaa Caddesi'nde bir araya geldi. Gruptakiler, çeşitli pankart ve dövizler açarak, sloganlarla Başbakanlığa yürüdü.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, burada yaptığı açıklamada, sözleşmeli istihdamın sadece bu şekilde çalışan 10 binlerin değil, 2 milyon kamu emekçisinin de geleceğini tehdit eden bir sorun olduğunu ifade etti. ''Hükümetin 95 bin yeni personel alınacağını ve bunların sözleşmeli olacağını açıkladığını'' anlatan Evren, kamuda değişik meslek gruplarında binlerce sözleşmeli çalışan bulunduğunu ve bunların, devletin sözleşmeli personel alımı ve özelleştirmelerle giderek arttığını söyledi.

Evren, kamuda çalışan sözleşmeli personelin iş güvencesi, tayin, atama, fazla mesai, yolluk, harcırah hakkı, eş ve çocuk yardımı gibi sosyal hakları olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
''Aynı işi yapan personel, farklı statüye tabi tutularak, farklı özlük haklarından yararlandırılmakta ve emekçiler arasında farklılıklar yaratılarak iş barışı da bozulmaktadır. Emekçilerin geleceklerini ellerinden alan, eşit işe eşit ücret sağlamayan, aynı işi yapanlar arasında mali ve sosyal haklar bakımından derin uçurumlar yaratan bir istihdam modeli kabul edilemez. Sözleşmeli ve esnek istihdam modelinden derhal vazgeçilmelidir. Kamudaki on binlerce sözleşmeli personel derhal kadrolu hale getirilmelidir. Çalışanların iş güvenceli ve kadrolu istihdamı sağlanmalıdır.''

Evren, taleplerinin karşılanmaması durumunda farklı eylem ve etkinliklerle sonuç alıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi. Açıklamanın ardından, toplanan imzalar klasörlerle Başbakanlığa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler