Adam başı, 4 milyon dolar prim ödenmiş

Connecticut Eyalet Savcısı Richard Blumenthal, sigorta şirketi American International Group'un (AIG) büyük yankı uyandıran prim ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Blumenthal, AIG'nin belirtildiği gibi 165 milyon dolar değil, 218 milyon dolar ödeme yaptığını belirtti. Buna göre, 5 kişiye de adam başı 4 milyon dolardan fazla prim ödemesi yapılmış.

Yayınlanma: 21.03.2009 - 21:19
Abone Ol google-news

Connecticut Eyalet Savcısı Richard Blumenthal, sigorta şirketi American International Group (AIG) tarafından gönderilen belgelere göre, şirketin prim olarak daha önce açıklandığı gibi 165 milyon dolar değil, 218 milyon dolar ödeme yaptığını belirtti. Blumenthal, belgelere göre, 73 kişiye adam başı en az 1 milyon dolar, 5 kişiye de adam başı 4 milyon dolardan fazla prim ödemesi yapıldığını söyledi.

Şimdiye dek üç seferde ABD hükümetinden 182 milyar dolar alan AIG'in, geçen hafta finansal ürünler birimindeki görevli 400 kadar çalışanına 165 milyon dolar prim ödemesi yapılmasının anlaşılması büyük tepki çekmişti.

Tepkiler üzerine şirketin bazı çalışanları, aldıkları primleri geri ödeyeceklerini belirttiler, ardından kurtarma paketinden yararlanan şirketlerde verilen primlere yüzde 90 vergi uygulaması getiren yasa da Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi.

Kongrenin alt kanadı olan Temsilciler Meclisinde kabul edilen yasayla, kurtarma paketlerinden en az 5 milyar dolar yardım alan şirketlerde, aile geliri 250 bin doları aşan çalışanlara ödenen primlere yüzde 90 vergi uygulaması getiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler