Bakan Çubukçu, Nicole Kidman'ın yolunda

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Birleşmiş Milletler Kadınlar İçin Kalkınma Fonu'nun (UNIFEM) girişimiyle başlatılan kadınlara şiddetin önlenmesi amaçlı "Say NO - HAYIR Deyin" kampanyasına imza atarak katıldı. ABD'li oyuncu Nicole Kidman'ın da öncü ve destekçileri arasında bulunduğu "Say NO" kampanyasına Bakan Çubukçu'nun da imza koyması UNIFEM bülteninde duyuruldu.

Yayınlanma: 22.03.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Birleşmiş Milletler Kadınlar İçin Kalkınma Fonu'nun (UNIFEM) öncülüğünde başlatılan ve kadınlara karşı şiddeti önlemeyi amaçlayan "Say NO - HAYIR Deyin" kampanyasına imzasıyla katkı koydu. Kampanyanın öncü ve destekçileri arasında BM İyiniyet Elçisi, ABD'li oyuncu Nicole Kidman ve Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez gibi isimler de bulunuyor.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun "Say NO - HAYIR Deyin" kampanyasını imzalaması, UNIFEM bülteninde duyuruldu. Bakan Çubukçu'nun kampanyaya katılmakla kadınlara yaygın boyutta şiddet uygulandığı gerçeğini ve buna karşı ulusal ve küresel taraf olma gereğini tanıdığı belirtildi. Çubukçu'nun imzasıyla kadınlara karşı şiddetin önlenmesine yönelik kampanyanın ilke ve önerilerini kabul eden hükümet sayısı 69'a çıktı. Dünya çapında 600 dolayında parlamenter kampanyaya imza koymuş bulunuyor.

Devlet Bakanı Çubukçu, kampanyaya dahil olması dolayısıyla BM'ye yazdığı yazıda "UNIFEM'in büyük kitlelere; şiddeti dünyanın gündemine getirip çözülebilir bir sorun olduğunu vurgulamak suretiyle umut veren küresel kampanyası, 'Kadınlara Karşı Şiddet'e Hayır Deyin'in bir parçası olmaktan son derece memnuniyet duymaktayım" dedi.
 

Kimler var

BM'nin kadınlara karşı şiddetin önlenmesi amaçlı parlamentolar ve yönetimler nezdinde girişimde bulunmak için kurulan örgütü tarafından düzenlenen "Say NO" kampanyasına çok sayıda parlamenter yanında katkıda bulunan isimlerden bazıları da şöyle: Awa Ndiaye (Senegalli Bakan), Nicole Kidman (Oyuncu), Jakaya Mrisho Kikmete (Tanzanya Devlet Başkanı), Bajrahitiyabha Mahidol (Taylan Prensesi), Alexander Tcshappat (Bern Belediye Başkanı), Hugo Chavez (Venezuela Devlet Başkanı), Cristina Fernandez de Kirchner (Arjantin Cumhurbaşkanı), Oscar Arias (Kosta Rika Cumhurbaşkanı), Michael Martin (İrlanda Dışişleri Bakanı), Condolleezza Rice (ABD Eski Dışişleri Bakanı), Andea Jung (AVON firmasının CEO'su).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler