İddianamede ilişkiler ağı

İddianamede İlhan Selçuk’un, Veli Küçük ile doğrudan irtibat kurmadığı, aradaki irtibatı Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu aracılığı ile sağladığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 28.07.2008 - 15:19
Abone Ol google-news

 

Ergenekon içindeki mafya yapılanmasında her konuyu şüpheli Veli Küçükün bildiği, Küçükün her konu ile bizzat ilgilendiği öne sürüldü.

Muzaffer Tekinin, disipsizlinlik nedeniyle TSKden atıldığı, Semih Tufan Gülaltay ve Sedat Pekerle ilişki kurduğu, uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Ertuğrul Yılmazla ortaklık yaptığı belirtildi. Örgütün sivil toplum örgütleri yapılanmasını oluşturan Sevgi Erenerol ile yakın ilişki içerisinde olduğu, örgütte köprü personel olan Tekine bağlı suikast timlerinin oluşturulduğu, örgütün gerçekleştirmeyi planladığı eylemleri bazen bu suikast timlerine, bazen yeni oluşturulan Kuvayı Milliye dernekleri çatısı altında oluşturulan örgüt üyelerine, bazen de mafya gruplarına yaptırdığına dikkat çekildi. Ergenekonun kendi bünyesindeki mafya ile uzun yıllar öncesine dayanan ilişkilerinin olduğu, Sami Hoştanın Arnavut Sami”, Sedat Pekerin ise Reiskod adlarının bulunduğu belirtildi.

İddianamede gazetemiz İmtiyaz Sahibi İlhan Selçukun, Veli Küçük ile doğrudan irtibat kurmadığı, aradaki irtibatı Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu aracılığı ile sağladığı ileri sürüldü. Şüpheli Alemdaroğlunun 25 Ekim 2003 günü Ankarada Cumhuriyetin 80. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen gösteriye katıldığı, öğrencilerin elinde Ordu Göreve yazılı pankartların bulunduğu anımsatılarak Alemdaroğlunun telefon konuşmalarında, “...ben gerçi her ortamda söylüyorum ya artık herhalde bu iş demokrasiyle olmaz. Ulusal bir devrim olmalıdır dediği kaydedildi. Ergenekon örgütünün bir özelliğinin de kendi menfaatlarına ve ideolojilerine uygun olan darbeleri devrim diyerek övmeleri olduğu ifade edildi.

Askeri yapılanma başkanı Perinçek

Perinçek, Ferit İlsever, Güler Kömürcü, Vedat Yenerer, Adnan Akfırat ve geçmiş dönemde Tuncay Güneyin doğrudan Küçük ile irtibatlı oldukları, Kömürcünün Zekeriya Öztürk vasıtasıyla da Kuvayi Milliye dernekleri ile irtibatlarını sürdürdüğü kaydedildi. Derneğin başkanının Bekir Öztürkü ve Kömürcüyü Küçükün talimatlarına uygun olarak yönlendirdiği, Zekeriya Öztürkün örgütün üst düzey toplantılarına katılıp alınan kararları uyguladığı, Danıştay olayı sonrasında Küçük ile irtibatını Güler Kömürcü vasıtasıyla yürüttüğü iddia edildi. Perinçekin aynı zamanda askeri yapılanma ile de irtibatlı bulunduğu ileri sürülerek Küçükün Türkeli dergisini kurdurduğu, kendi talimatı ile kurulan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneğine bu derginin yönetimini bıraktığı anlatıldı. Perinçekin yönettiği kanallarda, Adnan Akfırat, Ferit İlsever, Serhan Bolluk, Hikmet Çiçek ve Hayati Özcanın medya yapılanması içersinde yer aldıkları, istihbarat toplama ve kişisel verileri kaydetme ile devlete ait gizli belgeleri ele geçirdiklerinin tespit edildiği öne sürüldü.

Lider deşifre edilmedi

Gizli hiyerarşik yapıya bağlı üst örgütlenme, bu örgütlenmenin üst düzey olmasının yanında stratejik örgütlenmenin de buradan yönetildiği ve kararların burada alınıp alt örgütlenme birimlerine iletilip uygulamaya konulduğu anlaşılmaktadır denilerek, bu plan çerçevesinde de eylem ve faaliyetlere başladıkları, silahlı gruplar oluşturdukları, Muzaffer Tekinin bu grubun başında olduğu, Tekinin ofisinin genelde buluşma ve toplantı yeri olarak kullanıldığı, yine silahlı ve bombalı birimin Mete Yalazangil vasıtası ile Tekine bağlı olarak hareket ettikleri ileri sürüldü. Ergenekon ve Devletin Yeniden Yapılanması dokümanına göre planlama yürütme kurulu ve alt kurulun 21 kişiden oluştuğu, 21 ayrı örgütlenme birimi ve bu birimlerin aralarında farklı kişiler olduğu, buna bağlı olarak tüm şüpheliler arasında bire bir hiyerarşik ve organik bağ bulunmasının, zorunlu olmadığı ifade edildi. Ergenekon başkanlığına 7 gizli birimin bağlı olduğu, 5’inin başında asker bulunduğunun belirtildiği, bu bölümlerin başkanlıklarına komutanlık diye isim verildiği, bu durumun örgütlenmenin kurucularının ve yöneticilerinin asker kökenli olduklarını gösterdiği kaydedildi.

‘Örgüt için yazdılar’

Şüpheli Hayrettin Ertekinin, tahliye edilen Ayşe Asuman Özdemir, yazar Ergün Poyraz, Güler Kömürcü, Ümit Sayın, Emin Gürses ve Vedat Yenererin çeşitli gazete, internet sitesi ve televziyonlarda örgütün amacı doğrultusunda yazı, yayın ve propaganda faaliyetleri yaptıkları iddia edildi.

Örgütün sivil yapılanmasının Aralık 1999 tarihli Lobi - Ergenekon dokümanında tüm ayrıntılarıyla anlatıldığı ifade edilerek Beş sivil yöneticinin şüphelilerin eylem ve faaliyetlerinden Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz, soruşturma aşamasında ölen Kuddusi Okkır, İsmail Yıldız ve Erkut Ersoy olduğu, bunların örgüt içinde özel göreve haiz oldukları anlaşılmıştır denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler