Çanakale'de orman yangınları için önlem alındı

Çanakkale ve ilçelerinde son zamanlarda artış gösteren orman yangınlarının ardından yeni önlemler alınmaya başladı. Yangınlara neden olan cam şişe ve parçaları tarla sahipleri tarafından toplanacak. Orman sahasına yakın tarım alanlarında hasadın sona ermesiyle en az 10 metrelik pulluklarla sürülüp, bir bant oluşturulacak.

Yayınlanma: 29.07.2008 - 14:16
Abone Ol google-news

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde çıkan orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğu, yanan alanların yeniden orman haline getirilmesinin uzun bir zaman aldığı, büyük masraflara mal olduğu bildirildi.
Açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadelede artırılan tedbirler kapsamında, ormana yakın ya da orman içinde tarım arazisi bulunan tarla sahipleri tarım alanları içinde bulunan atık cam şişeler ve parçaları toplayacak.
Ormana yakın tarım alanlarında hasadın sona ermesiyle en az 10 metre genişliğindeki alan pulluklarla sürülüp, ormanla tarım arazisi arasında bant oluşturulacak.
Açıklamada, tedbirlerle ilgili olarak Tarım il ve ilçe müdürlüklerinin gerekli eğitim çalışmalarını yapacakları, muhtarlıkların ise köylerinde vatandaşları uyarıp, belirtilen konuların ciddi takipçisi olmaları, orman ve tarım teşkilatları ile güvenlik güçleriyle işbirliği yapmalarının isteneceği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon