Erdoğan: Su kirliliği ciddi boyutlarda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günümüzde hızlı nüfus artışı, çarpık kentleşme ve sanayileşmenin; hava toprak ve su kirliliğini ciddi boyutlara ulaştırdığını söyledi.

Yayınlanma: 22.03.2009 - 14:56
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Su Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, hayatın en temel unsuru olan suyun, asla vazgeçilemeyecek doğal zenginliklerden biri olduğunu söyleyerek, "Tarih boyunca medeniyetler hayatlarını yerleşik olarak sürdürebilmek için hep su kenarına yerleşmişlerdir. Bugün de gelecekte de su hepimiz için en değerli kaynak olmaya devam edecektir" dedi.

Günümüzde hızlı nüfus artışı, çarpık kentleşme ve sanayileşmenin; hava toprak ve su kirliliğini ciddi boyutlara ulaştırarak, insanlığı olumsuz çevre şartları içerisine soktuğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu nedenlerle yer altı ve yer üstü kaynakları potansiyelinin korunması, verimli biçimde kullanımının sağlanması, ekonomik ve sosyal kalkınma hedefleriyle uyumlu şekilde su kirlenmesinin önlenmesi evrensel bir hedeftir" dedi.

Başbakan Erdoğan mesajında şunları kaydetti:
"Ülkemiz su potansiyeli açısından gerçek bir doğal zenginliğe sahiptir. Gelecekte içilebilir, berrak, temiz, tatlı sular ve teneffüs edilebilir hava için atıkların çevreye zararsız hale getirilmesi şarttır. Hükümet olarak, bu bilinçle su kaynaklarımızın çok daha verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hayat kaynağımız suyun korunması ve verimli kullanılması bilincinin yaygınlaşmasına vesile olması temennisiyle Dünya Su Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler