Paylaşılamayan miting alanı: Çağlayan

İstanbul bugün 5 mitinge evsahipliği yapıyor. Miting alanları partililerle dolup taşarken, Çağlayan'da CHP-SP gerginliği yaşandı. İlk sırayı alan CHP, alanı vaktinden geç boşaltınca, Saadet Partililer CHP'ye tepki gösterdi. AKP Kazlıçeşme'de, DP ise Gaziosmanpaşa'da miting yaptı.

Yayınlanma: 22.03.2009 - 15:16
Abone Ol google-news

Çağlayan'da art arda 3 miting, beklendiği gibi sorun yarattı. İstanbul'daki ilk miting, Çağlayan'da CHP tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı CHP mitingi, 1 saat 10 dakika geç bitince Saadet Partililer, "CHP mitingi geç bitirdi. Biz de BBP'nin mitinginden mi çalalım? BBP mitingini akşam mı yapsın?" diye tepki gösterdi.

CHP lideri Baykal, Çağlayan meydanının peş peşe 3 partinin mitingine tahsis edilmesini eleştirdi, ama kendisi de Saadet Partisi'ne verdiği sözü tutmadı. "Hazırlıklarımız yetişmeyecek, bu saygısızlıktır" diyen Saadet Partililer tutanak tutturdu.

Baykal konuşmasını bitirince meydanda hummalı bir çalışma başladı. Önce CHP'liler parti bayraklarını, pankartlarını indirdi.

Ardından Saadet Partililer meydanı hazırladı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş kürsüye çıktı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, partililere Çağlayan'daki futbol sahasında seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Kazlıçeşme meydanındaki konuşmasında Baykal'ı hedef aldı; "CHP zihniyeti İstanbul'u yönetemez" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik krizi fırsata dönüştüreceğini söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu da Gaziosmanpaşa meydanında partililere seslendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon