Yeni anayasa çağrısı

Washington Post gazetesi “Türkiye’nin iktidarı, laik meydan okuyuştan kurtuldu” başlıklı haberinde, “AKP ile CHP, ordu ve yargıyı içine alan laiklik yanlıları arasındaki derin husumetin devam ettiğini” vurguladı. Le Soir ise “AKP tavır değiştirmeli” diye yazdı.

Yayınlanma: 01.08.2008 - 13:39
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi’nin AKP kararı dünyada genelde “olumlu” karşılandı. Karardan üç sonuç çıkarılması gerektiğini belirten Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, yeni bir anayasa hazırlanması, reformların sürdürülmesi ve laiklik konusunda hassasiyeti olanların bu hassasiyetlerinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Almanya da “uzlaşma ve reform” dedi.

Dünya medyasında yapılan yorumlarda “Türkiye’de laiklik yanlıları ile İslamcılar arasındaki mücadelenin süreceğine” işaret edildi. Washington Post gazetesi “Türkiye’nin iktidarı, laik meydan okuyuştan kurtuldu” başlıklı haberinde, “AKP ile CHP, ordu ve yargıyı içine alan laiklik yanlıları arasındaki derin husumetin devam ettiğini” vurguladı. Le Soir ise “AKP tavır değiştirmeli” diye yazdı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler