Sivas'ta 1 Er şehit oldu

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde PKK'lilerce askeri araca yapılan saldırıda bir uzman çavuş şehit oldu, iki asker ile bir teknisyen yaralandı. Hakkâri kırsalında mayın patlaması sonucu yaralanıp tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yaşamını yitiren jandarma er Muzaffer Gültekin ise dün Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde toprağa verildi.

Yayınlanma: 01.08.2008 - 13:45
Abone Ol google-news

Koyulhisardaki Ortaköy Jandarma Karakoluna ait devriye aracına dün öğle saatlerinde PKKlilerce ateş açıldı. Saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol şehit olurken Jandarma Oğuz Yağlı, er Hamdi İbiş ile İlçe Tarım Müdürlüğü teknisyeni Selim Durgut da yaralandı. Yaralılar Suşehri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Saldırının, askeri aracın Çukuroba Köyüne keşfe gittiği sırada gerçekleştiği, teröristlerin yaklaşık 15 kişi oldukları belirtildi. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Hakkârinin Şemdinli ilçesi kırsalında teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu yaralanan jandarma er Muzaffer Gültekin tedavisinin sürdüğü GATAda şehit düştü. Şehit Gültekin için dün Şanlıurfanın Viranşehir ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Viranşehir Kaymakamlığı önündeki törene şehidin ailesi, yakınları, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren ve çok sayıda yurttaş katıldı. Törende fenalık geçiren şehidin kardeşi ve yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Törene katılan bazı askeri yetkililer, şehidin yakınlarını teselli etmeye çalışırken bazıları da gözyaşlarına hâkim olamadı. Törenin ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

6 asker kazada yaralandı

Diyarbakırın Ergani ilçesinde Jandarma Komutanlığına ait panzerin kamyona çarpması sonucu 6 asker yaralandı. Panzerin sürücüsünün ilçeye girerken aniden yola çıkan Mahmut Kayanın (12) kullandığı bisiklete çarpmamak için manevra yaptığı, bu sırada yoldan çıkarak kamyona çarptığı bildirildi. Kazada yaralanan askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler