Filistin mülteci kampı önünde bombalı saldırı

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içindeki en büyük grup olan El Fetih'in Batı Şeria'daki sözcüsü, Lübnan'ın güneyindeki bombalı saldırıda ölen El Fetih'in üst düzey yetkililerinden ve FKÖ'nün Lübnan'daki başkan yardımcısı Medat Kemal'in suikasta uğradığını belirtti. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 23.03.2009 - 13:31
Abone Ol google-news

Filistin Kurtuluş Örgütü üyesi El Fetih grubunun sözcüsü Fehmi El Zarir, yaptığı açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Lübnan'daki başkan yardımcısı Medat Kemal'ın öldürüldüğü Lübnan'ın Sayda kenti yakınındaki El Miyye mülteci kampı önündeki saldırının yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlendiğini söyledi.

Sözcü, suikast olarak nitelediği saldırı sırasında, FKÖ'nün Lübnan sorumlusu Abbas Zeki'nin de El Miyye'yi ziyaret etmekte olduğunu, ancak Zeki'nin saldırıda yara almadığını belirtti.

El Fetih sözcüsü, saldırının arkasında kim ya da kimlerin olduğu hakkında yorum yapmak için erken olduğunu ifade etti. Bu arada, Filistin mülteci kampı El Miyye'nin önünde düzenlenen bombalı saldırıda, bir otomobil içindeki Kemal ile yanındaki 4 kişinin öldüğü bildirildi. Lübnan'dan gelen ilk haberlerde, Kemal ile yanındaki 3 kişinin öldüğü belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon