MHP: Gül'ün gezisi havanda su dövmek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın dünün Türk pasaportuna ihtiyaç duyan bir küçük partinin lideri olan ve bugünün Irak Cumhurbaşkanı olan Celal Talabani'yi ziyareti terörle mücadele açısından 'havanda su döğmekten' ibaret olacaktır" dedi.

Yayınlanma: 23.03.2009 - 14:48
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 33 yıl aradan sonra Terörle Mücadele kapsamında Irak'a yaptığı ziyareti değerlendirdi. Bal, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın dünün Türk pasaportuna ihtiyaç duyan bir küçük partinin lideri olan ve bugünün Irak Cumhurbaşkanı olan Celal Talabani'yi ziyareti terörle mücadele açısından 'havanda su döğmekten' ibaret olacaktır" dedi.

Bal, PKK'ya yardım ve yataklık eden, besleyen akıl hocalığı eden ve Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaret ettiği (Celal Talabani) bu kişilerin PKK'nın ortadan kaldırılması için, Türkiye' ye herhangi bir katkısı olamayacağını savundu.

Terörle mücadelenin çözümü noktasında, AKP iktidarının Kuzey Irak'ta bulunan bazı otoriterlere bel bağladığını öne süren Bal, "Türkiye'yi 6 yıl 4 aydır AKP idare etmektedir. 6 yıl 4 ay önce ve bugün AKP yönetiminin terörle mücadele için bel bağladığı Kuzey Irakta'ki otoriterlerden Mesut Barzani bir aşiret reisi statüsünde. Ve de Türk pasaportuyla dünyaya açılanbilen bir kişiydi. Celal Talabani ise cebinde bir Türk pasaportuyla dünyaya açılan bilinen bir partinin genel başkanıydı. AKP'nin teslimiyetçi dış politikası ile bu kişiler, bugün; Irak'ta 2 önemli otoritenin başına geçmiş durumdalar" dedi.
 

Kandil'de alınan kararlar

Bal, Barzani'nin hayalindeki sözde devletin başkanı gibi hareket ettiğini, Talabani'nin ise Irak'ın Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek şöyle dedi:

" 2002 yılındaki konumlarından bugüne taşınmalarında AKP'nin teslimiyetçi politikası ve siyasi sorumluluğu bulunmaktadır. 2002 yılından önce PKK terör örgütü vardı. İnsanlarımıza ve güvenlik güçlerimize saldırmaktaydılar. Şimdi de aynı kanlı terör eylemlerinin içindedir. Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK teröristlerine yardım ve yataklık eden Barzani ve Talabani'nin tutumu değişmemiştir. Ancak teslimiyetçi AKP'nin tavrı kandil'de alınan kararları Türkiye'de kanun haline getirme yönünde değişmiştir. Dolayısıyla; PKK'ya yardım ve yataklık eden, besleyen akıl hocalığı eden bu kişilerin, PKK'nın ortadan kaldırılması için Türkiye' ye herhangi bir katkısı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bunlardan alacağı bir akıl da olmazdı."
 

"Havanda su döğmek"

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı olan Ahmet Davutoğlu'nun çizdiği politikayla Türkiye Cumhuriyeti'nin terör mücadelesinin zaafiyete uğradığını ileri süren Bal, Cumhurbaşkanı Gül'ün Irak gezisini ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede ki azim ve kararlılığı torpilenmiştir. Bölücü teröristler daha çok cesaret almışlar ve teknolojik yönden kendilerini geliştirmişlerdir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Sayın Cumhurbaşkanı'nın dünün Türk pasaportuna ihtiyaç duyan bir küçük partinin lideri olan, bugünün Irak'ın cumhurbaşkanı olan Celal Talabani'yi ziyareti terörle mücadele açısından 'havanda su döğmekten' ibaret olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler