TBMM tatile girdi

AKP hakkında açılan kapatma davası nedeniyle yapılan bir ay fazla mesai bitti. Yasama yılının son gününde TBMM çalışmalarını değerlendiren Erdoğan, “Şüphesiz ki bu akşam olduğu gibi bazı eksiklikler yok değil, var. İktidarı ile muhalefeti ile eksiklik var. Tabii ki bunların çok daha ideal bir şekilde komisyonlarda görüşerek, tartışarak genel kurula indirilmesi, bu tür sıkıntıların da olmasını ortadan kaldıracaktır” dedi.

Yayınlanma: 01.08.2008 - 14:01
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesinin kararının açıklanmasının ardından iktidar tarafından öncelikli olarak belirlenen 7 yasayı çıkaran TBMM, 1 Ekim 2008 Çarşamba günü saat 15.00te toplanmak üzere tatile girdi.

1 Temmuzda tatile girmesi gereken TBMM, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Anayasa Mahkemesindeki dava nedeniyle milletvekilerini başkentte tutma ve olası bir kapatma kararı durumunda hazırlıklı olunmasını istemesi nedeniyle 1 ay fazla mesai yaptı.

Anayasa Mahkemesinin kararının açıklanmasından sonra, tatil öncesinde görüşülmesi kararlaştırılan 7 tasarı ve yasa önerisi önceki gün yaklaşık 13 saat süren mesai sonrası kabul edildi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türk milletinin ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam tarzlarını iyileştirmek amacıyla yoğun bir yasama yılı geçirdiklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Bugün yaşadığımız tablo, tüm milletvekillerinin hafızasına kazınmalı. Bir yasama sürecinin bu şekilde tamamlanması hoş değil. Ama ben yine de parlamentonun kendi üstüne düşen gö-revi, hükümetin bütün aksaklıklarına rağmen onuruyla giderdiği kanısındayım dedi.

‘Yasamanın kalitesi düşürüldü’

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, içtüzüğü ihlal ederek, yasamanın kalitesinin düşürüldüğünü vurguladı. Şandır, Bu şekilde Meclisin emeğine gölge düşürüyoruz. İktidarıyla muhalefetiyle bu millete hizmet etmekle görevliyiz. Ama bu görevi yaparken, kuralları korumamız, kuralların gereği gibi davranılmasına hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Yeni dönemde bu yanlışlıkları da hatırlayarak, doğruyu yapmak niyeti ve kararıyla bugün nokta koyuyoruz dedi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, önceki gün çalışmaların tamamlanmasından sonra gece saat 01.23te 1 Ekim 2008 Çarşamba günü yani Şeker Bayramının 2. günü saat 15.00te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2. yasama yılının son gününde parlamento çalışmalarına katıldı.

Genel kurul çalışmaları tamamlanıncaya dek Mecliste kalan Başbakan Erdoğan, Meclisin tatile girmesinin ardından milletvekilleriyle tek tek tokalaştı.

Tokalaşmaları görüntüleyen foto muhabirleri, Başbakan Erdoğandan kendilerine el sallamasını istedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, Başka bir şey anlaşılabilirdiyerek, foto muhabirlerinin bu isteğini geri çevirdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada, milletvekillerinin çok yoğun ve yorucu bir yasama yılını geride bıraktıklarını vurgularken şunları söyledi:

Şüphesiz ki bu akşam olduğu gibi bazı eksiklikler yok değil, var. İktidarı ile muhalefeti ile eksiklik var. Tabii ki bunların çok daha ideal bir şekilde komisyonlarda görüşerek, tartışarak genel kurula indirilmesi, bu tür sıkıntıların da olmasını ortadan kaldıracaktır. Tabii bunlar birer tecrübedir de aynı zamanda. Ama buna rağmen yaklaşık 1100ü aşkın kanun çıkardık. Tabii bunlar yasama organının ne kadar yoğun da çalıştığını gösteriyor. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki yasama yılında bütün bu durumları gözden geçirmek suretiyle çok daha farklı bir çalışmayı arkadaşlarımla planlayacağız. Ben bundan dolayı iktidarıyla, muhalefetiyle tüm parlamentoyu oluşturan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon