IMF'den "Türkiye" düzeltmesi

Uluslararası Para Fonu uzmanları Türkiye'de bazı bankaların sermaye yetersizliği sorunuyla karşı karşıya kalabilecekleri yolundaki değerlendirmesini değiştirdi. IMF hafta sonunda buradaki "Türkiye" ibaresini değiştirdi ve "Türkiye-Bağımsız Devletler Topluluğu" ifadesi yerine "Yükselen Avrupa - Bağımsız Devletler Topluluğu" ifadesini nota ekledi.

Yayınlanma: 23.03.2009 - 15:45
Abone Ol google-news

Londra'da düzenlenen G20 bakanlar ve merkez bankası guvernörleri toplantısı sonrasında IMF uzmanları tarafından hazırlanan "Küresel Ekonomik Politikalar ve Beklentiler" başlıklı çalışma notunda Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğundaki bankaların durumu özetlenirken, yükselen Avrupa ekonomilerinde 750 bankanın varlık portföyleri üzerinde çalışma yapıldığı, bu ülkelerde bankaların 750 milyar dolarlık menkul değer ve krediden dolayı zarar edeceği saptamasında bulunuldu. IMF 250 milyar dolarlık sermaye açığı oluşabileceğini bildirdi.

Notta, 250 milyar dolarlık sermaye açığının büyük bölümünün "Bağımsız Devletler Topluluğunda ve Türkiye'deki bankalarda olabileceğini" belirten IMF, konunun Türk basınında haberleştirilmesi üzerine değişikliğe gitti. IMF notu hafta sonu düzeltti. IMF notunda 250 milyar dolarlık sermaye açığının "Yükselen Avrupa ülkeleri ve CSI ülkelerinde" olacağı belirtilerek, "Türkiye" ifadesi çıkarıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler