Sezer İzmir'de hitap etti

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Bazı sendika başkanları İzmir'de çıkıyorlar, 'CHP'nin adayını destekliyoruz' diyorlar. İşçileri maraba mı sandınız'' dedi.

Yayınlanma: 23.03.2009 - 16:08
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisince Karşıyaka Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmada, 29 Martta Türkiye'de DSP rüzgarı eseceğini savundu.
Seçimlerde yerel yönetimlerin hak ettiği yönetime kavuşacağını belirten Sezer, şunları söyledi:

''Türkiye karanlık bir iktidarın, beceriksiz bir iktidarın elinde, bilgisiz, algılamaktan aciz iktidarın elinde karanlığa, felakete sürükleniyor. Onun için Demokratik Sol'a her zamankinden çok ihtiyaç var. Türkiye AKP'lileşen, müzmin, ömür boyu muhalif ve AKP'yi ayakta tutan muhalefet aracılığıyla büyük sıkıntıya, felakete sürükleniyor. Bu yerel seçimlerde 'Demokratik Sol' diyeceksiniz. 29 Martta aydınlığa, barışa, kardeşliğe, gelişmeye, refaha 'evet' diyeceksiniz. Ondan sonra bakın bakalım, ben o birbirini ayakta tutan, besleyen, aynılaşan, gölge oyunculuğuna, kayıkçı kavgası yapan Erdoğan'a, Baykal'a gerekli dersi veriyor muyum, vermiyor muyum? İki kötüden birine mahkum değilsiniz. 'AKP'ye gitmeyelim' demek için AKP'yi ayakta tutan, AKP'lileşen beceriksiz yönetimlere 'evet' demek zorunda değiliz, katlanmak zorunda değiliz, ona mahkum değiliz. Baykal CHP'si ömür boyu muhalefete mahkum. Türkiye'nin enerjisini tüketmeye kimsenin hakkı yok.''

Zeki Sezer, Türkiye'nin karanlığa doğru gittiğini, sistemin sıkıntıda olduğunu, sosyal yaşamın, cumhuriyetin, laik demokrasinin tehdit altında olduğunu ve vatandaşların bu kaygıyı yaşadığını savundu.

AKP'lilerin ''Bize oy vermezseniz hizmet gelmez'' diye tehdit ettiğini savunan Sezer, ''İzmirliye 'Gavur İzmir' diyeceksin, sonra milletin inancını sömürmeye çalışırken bir taraftan da İzmir'de oy isteyeceksin. Bu İzmirli sana oy verir mi? Vermez. Bu tehditleri yapanlara bir çift sözüm var. Burası Atatürk cumhuriyeti. Atatürk ile Türk milleti Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de Gelibolu'da yedi düvele boyun eğmemiş, sizin kuru tehditlerinize boyun eğsin'' dedi.
 

''Toplama kalabalıklar"

Zeki Sezer, AKP ve CHP'nin toplama kalabalıklarla miting yaptığını, kendi mitinglerinde, mitingin yapıldığı ilin dışından bir tek kişinin getirilmediğini söyledi.

Sezer, Başbakan Erdoğan ve Deniz Baykal'ın mitingleri eleştirerek, ''Onlar özel uçaklarıyla televizyon ekranlarıyla milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Kayıkçı kavgalarına devam ediyorlar. Milletin derdini unutmuşlar. Çiftçi, esnafı unutmuşlar. O toplama mitinglerden televizyon ekranlarına yansıyacak şekilde kayıkçı kavgalarına, gölge oyunlarına devam ediyorlar'' dedi.

29 Mart'ta yeni bir dönem başlayacağını, Türkiye'yi aydınlığa, refaha götürecek DSP'nin seçimlerden güçlenerek çıkacağını ifade eden Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gözü var görmez, kulağı var duymazlar var ya, onlar bizi duyacak. 29 Mart'ta öyle bir şamar vuracaksınız ki 'Yandım Allah' diyecekler. Bu milletin tokadı çok ağır olur. Bunu da 29 Mart'ta siz göstereceksiniz. Demokratik Sol Parti çalışanların hakları için, verilmiş ve kazanılmış mücadeleden doğmuş bir parti. Bazı sendika başkanları çıkıyor İzmir'de her ne hikmetse, 'Biz CHP'nin şu adayını destekliyoruz' diyor. Yolunuz açık olsun. Güya üyelerine, işçilerine mesaj gönderiyorlar. Gönderiyor da o üyeleri, işçileri de maraba mı sanıyorsunuz. O işçiler halktan yana Ecevit'e destek verecek. İşsizlik can yakmaya devam ediyor. Toplumun yarısı işsiz. 'İşsizliğe çare bulun' dediğimizde Başbakan, 'Türkiye'de her şey iyiye gidiyor, ekonomi iyi, Türkiye büyüyor' diyor. Bende diyorum ki yalanın batsın Tayyip, atma Recep din kardeşiyiz, bu millet ne yapacağını bilir. Hükümete göre işsizlik mevsim gereğiymiş. Eğer öyleyse AKP'nin mevsimi bitti, yalancı bahar bitti. Onlar için bitti, bitti de gidiyorlar. Zorla onları ayakta tutan, sorun üreten tavrıyla bir Baykal var, o da gidiyor şüpheniz olmasın. Baykal, Tayyip el ele, size güle güle.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler