Diyarbakır bombacıları yakalandı

Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3'ünün bombalı eyleme bizzat katıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 23.03.2009 - 18:13
Abone Ol google-news

Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda bombalı saldırı sonucu 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 10 kişiden 3'ünün bombalı eyleme bizzat katıldığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Koşuyolu Caddesi'nde 12 Eylül 2006 tarihinde meydana gelen, 7'si çocuk 10 kişinin ölümü, 16 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı ile ilgili olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce Diyarbakır, Konya, Gaziantep, Mersin, Mardin, Batman, Sakarya ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 3'ünün bombalı eyleme bizzat katıldığını söyleyen yetkililer, 3 kişinin terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bomba eğitimi aldığını belirtti.

Bombanın piknik tüpünün içerisine yerleştirildiği ve telsiz düzeneğiyle uzaktan kumandayla patlatıldığının belirlendiği kaydedildi.

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine bombalı saldırıyla ile ilgili dosya Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir süre önce İstanbul'a gönderilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon