Karayalçın'dan sahte slogan tepkisi

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, kendilerine ait olmayan bazı afişlerin ortaya çıktığını açıklayarak "Bu slogan, seçimi kaybedeceğini anlayanlar tarafından kullanılmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 24.03.2009 - 10:25
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, yaptığı açıklamada, Ankara'da reklam panolarına yazılan "Gökçek Gidecek Sol Gelecek" sloganının kendilerine ait olmadığını kaydederek bu sloganın "şüphelilere" ait olduğunu söyledi.

Karayalçın, "Böyle bir slogan tarafımızdan kullanılmamış ve böyle bir afiş tarafımızdan asılmamıştır. Tam tersine biz Ankara birlikteliği için yola çıktık ve bunu başardık. Konuyla ilgili tüm hukuki çalışmalar yapılacaktır. Bu ilan bizim tarafımızdan ya da bizi destekleyenler tarafından kullanılmamaktır. Bu slogan, seçimi kaybedeceğini anlayanlar tarafından kullanılmaktadır" dedi. Karayalçın, konuyla ilgili daha geniş bir açıklamayı daha sonra yapacağını bildirdi.

 

"Bu seçim anaların seçimi"

Karayalçın'ın Yakupabdal ve Mamak'ta yurttaşlarla bir araya geldi. Karayalçın daha sonra ise Türk Ocakları Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerinde konuşan Karayalçın, herkesin sandık başına gitmesi talebinde bulundu Karayalçın, "Bir iş kazası olmasın. Bizim meslekte de siyasette de iş kazası oluyor, yalnızca sanayide değil. Bizim alanımızdaki iş kazası, en büyük iş kazası sandığa gitmemek. Sandığa gitmezseniz iş kazası olur. En az onun kadar önemli iş kazası seçmen kartını almadan gitmek. Üçüncü iş kazası kimlik kartını, yurttaşlık numarasını almadan gitmek. Pazar günü kimlik kartınızı yanınıza alın, kimlik kartınızda vatandaşlık numarasının, yurttaşlık numarasının olup olmadığını kontrol edin. Hatta Pazar günü etmeyin, şimdi edin. Pazar günü etmeniz geç olur, geç kalmış olursunuz" dedi.

Karayalçın, 29 Mart'ta yapılacak seçimin "anaların seçimi" olacağını söyleyerek, "Çocuklarınızı da yanınıza alın. Çünkü 29 Mart Pazar günü Ankara bayramı olacak. Sandık alanlarını bayram yerine çevirmeniz gerekiyor, onun için oy kullanamayacak olsalar bile çocuklarınızı yanınıza alın. Bir süredir söylüyoruz ananızı da yanınıza alacaksınız. Bu seçim anaların seçimi, bize öyle dediler; 'Ananı alda git' dediler. Şimdi biz de anamızı alıp geliyoruz" diye konuştu.


"Siyaset kimlikler üzerinden yapılmamalı"

Karayalçın, Türk Ocakları Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada ise siyasetin kimlikler üzerinden yapılmaması gerektiğini söyledi. Din, bayrak ve Atanın; siyasetin dışında tutulması gerektiği söyleyen Karayayçın, ocakların da siyaset dışı olması gerektiğini ifade etti Karayalçın, "Aslında ben Türkiye'de siyasetin kimlikler üzerinden değil de siyasetin toplumsal sorunlar üzerinden yapılmasını isteyen bir siyasetçiyim. Siyaseti öyle yaparsak Cumhuriyetimizin temel kurumlarına, kavramlarına ve ülkenin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkmış oluruz diye düşünüyorum. Kimlikler üzerinden yapılan siyaset bizi birbirimize hasım durumuna getirmektedir. Bizleri bir anlamda ötekileştirmektedir" dedi.


"Doğukent Üniversitesi kurulacak"

Karayalçın, Mamak Lale Restoranı'nda yapılan Karaşarlılar toplantısına da katıldı. Burada konuşan Karayalçın, Altındağ-Mamak-Elmadağ'ın Ankara'nın kalkınma koridoru olacağını söyledi. Ankara'nın Polatlı'ya doğru kaydığını, doğu ilçelerinin "boşaldığını" ifade eden Karayalçın, "Doğu ilçelerimizin değeri düşüyor, buna müdahale etmek gerekir. Buna müdahale etmek kararlılığındayız. Kararımızda Siteler'e metro götürülmesi var. Kararımızda Doğukent'e bir üniversite yapılması var. Doğukent'e bir üniversitenin kazandırılması var. Doğukent Üniversitesi. Şehirlerarası otobüs terminalinin ikincisini burada yapılması var. AŞTİ Doğu Terminali, AŞTİ 2, ne derseniz deyin bu koridorda bir terminal yapacağız" dedi.

Gençler için paso uygulamasını da değiştireceklerini açıklayan Karayalçın, "Tam biletin yüzde 80'i dolaylarında olan paso uygulamasını yüzde 50'ye indiriyoruz. Paso kartını kaldırıyoruz ve üniversite kartlarıyla, öğrenci kimlik kartlarıyla belediyenin ulaşım olanaklarından yararlanmalarını sağlıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler