Bal: AKP Ergenekon Davasını Siyasallaştırdı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKP’nin Ergenekon soruşturmasını kapatma davasına karşı siyasallaştırdığını belirterek “Ergenekon’da iddia edildiği gibi bir çete varsa hukuk içinde bunun mücadelesi sonuna kadar yapılabilirdi. İktidar partisi bunu yapmak yerine kapatma davasına karşı siyasal bir meydan okuma havasında bu olayı siyasallaştırdı” dedi.

Yayınlanma: 02.08.2008 - 11:29
Abone Ol google-news

MHP Seydişehir İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulunan Bal, Türkiyenin korku cumhuriyeti haline getirildiğini, ülkenin gerçek sorunlarının suni gündemlerle gizlendiğini vurguladı. Bal, Ergenekon ve kapatma davaları olmasaydı Türkiyenin işsizliği, yoksulluğu konuşacağını belirten Bal, şöyle konuştu:

Devletin organları ve bütün toplum gerçek sorunlarını konuşmak yerine geçen süreçte suni gündemlerle enerjisini boşa harcamıştır. Ergenekonda iddia edildiği gibi bir çete varsa hukuk içinde bunun mücadelesi sonuna kadar yapılabilirdi. İktidar partisi bunu yapmak yerine kapatma davasına karşı siyasal bir meydan okuma havasında bu olayı siyasallaştırdı. Sonuçta bu iki dava hukuki olmaktan çıkıp siyasi dava haline geldi. AKP’nin, iddianameyi menfur emellerine alet ettiği ortaya çıkmıştır.

AKPnin kapatma davası sonucundan ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Bal, AKPnin inanç hortumculuğundan vazgeçmesi gerekir. Din ve vicdan hürriyetini oy vazifesi haline getirmemesi, devlet organlarıyla çatışmaktan uzak durup rant ekonomisine son vermesi gerekir’’ dedi.Bal, toplantıda Seydişehir Alüminyum Tesislerinin özelleştirme süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Danıştayın özelleştirmenin iptaline karar vermesine karşın hukuki sürece uyulmadığına dikkat çeken Bal, Başbakan, mahkemenin verdiği karara uymuyor; yarattığı rant ekonomisinde fabrika, maden sahası, Oymapınar barajı ve liman peşkeş çekilmiştir. Bununla yetinmeyenler ise bir de buraya termik santral yaparak Seydişehiri tamamen yaşanmaz hale getireceklerdir. Milletin huzurunda söz veriyoruz, bunların hesabını soracağızdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler