Greenpeace'den orkinos planına tepki

Greenpeace çevre örgütü, mavi yüzgeçli orkinos türü için kararlaştırılan ''iyileştirme planı''na tepki gösterdi. Greenpeace Akdeniz Denizler Kampanyası sorumlusu Banu Dökmecibaşı, ''Bilimsel tavsiyelerle karşılaştırıldığında sözü edilen plana 'iyileştirme planı' yerine 'balıkçılığın intihar sözleşmesi' demek daha doğru olur" dedi.

Yayınlanma: 24.03.2009 - 13:23
Abone Ol google-news

Greenpeace Akdeniz Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, orkinos avlayan ülkelerin diplomatlarının bu balık türünün avcılığına ilişkin bir toplantı yaptığı ifade edildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Greenpeace Akdeniz Denizler Kampanyası sorumlusu Banu Dökmecibaşı, ''Bilimsel tavsiyelerle karşılaştırıldığında sözü edilen plana 'iyileştirme planı' yerine 'balıkçılığın intihar sözleşmesi' demek daha doğru olur. Faydasızlık ve anlamsızlık üzerinden uygulama detaylarını tartışarak zaman kaybetmek yerine, hükümetler bir an önce mavi yüzgeçli orkinos balıkçılığını durdurmalıdır'' ifadesini kullandı.

Açıklamada, Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) Uygulama Komitesi'nin bugünden itibaren 27 Marta kadar Barselona'da konuya ilişkin toplantı yapacağı da bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler