Erdoğan'dan 'Kafkas İttifakı' önerisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan: ''Balkanlar'da olduğu gibi bir 'Kafkas İttifakı' veya 'Kafkaslar İttifakı' gibi bir çalışmanın içerisine girebiliriz. Türkiye olarak burada bir rol alabiliriz'' dedi.

Yayınlanma: 02.08.2008 - 11:59
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan, Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker'i ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Erzincan'da 9 şehidimiz var. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun toplanması gündemde mi?'' sorusu üzerine ''Şu anda olay biliyorsunuz henüz daha yeni. Ulaştırma Bakanım da şu anda Erzincan'a gidiyor. Biraz sonra da Genelkurmay Başkanım ile bir araya geleceğiz. Zaten onların da bugün veda ziyaretleri var. Bu konuyu da kendileriyle ayrıca müzakere edeceğim'' dedi.
''Anayasa değişikliği konusunda 40 maddelik bir paket hazırlandığına ilişkin bazı haberlerin basında yer aldığının'' hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, ''Hepsi şu anda yalan, yanlış şeyler. Daha önce yapılmış çalışmalarımız var biliyorsunuz. Herhangi yeni yapılması gereken bir çalışma olursa veya kamuoyuna yansıtılması gereken bir çalışma olursa bunu bizler sizlere çok açık net sizlere yaparız. Lütfen başka yerlerden duyduğunuz şeylere uymazsanız bunlar da gazetelerin satırları arasında yer almazsa, televizyonlarda yer almazsa bizler de çok daha mutlu oluruz'' diye konuştu.
Erdoğan, Yargıtay'a gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili sorulan bir soru üzerine, ziyaretin gayet güzel bir iadei ziyaret şeklinde gerçekleştiğini söyledi.

Bugün Ban ki-mun'u arayacağım

Başbakan Erdoğan, ''Birinci olarak petrol boru hattı bombalandı. Yangın bugün söndürüldü Türkiye'de. İkinci olarak Gürcistan'da bir savaş patlak verdi. Buralar, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın geçtiği ana damarlar. Burada bir risk var mı petrol açısından? Bu patlama ve savaş, petrol akışının Türkiye üzerinden sağlanması yönünde bir engel çıkarmak amacıyla yapılmış bir hareket ve savaş olabilir mi?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:
''Bunu tabii sizin ifade ettiğiniz şekilde düşünmek istemem. Düşünmek de istemiyorum. Ama bizim Balkanlar'da olduğu gibi bir 'Kafkas İttifakı' veya 'Kafkaslar İttifakı' gibi bir çalışmanın içerisine girebiliriz. Türkiye olarak burada bir rol alabiliriz. Bunu da ilgili ülkelerle beraber oluşturmak, olgunlaştırmak, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, ki bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u bunun için arayacağım. Bu konuları kendileriyle müzakere edebiliriz. ABD, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, hep birlikte bir 'Kafkaslar İttifakı' için adım atarsak inanıyorum ki Kafkaslar'da da bir barışa zemin oluşturabiliriz.''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin, ''Peki Rusya buna ne der? Rusya sonuçta Kafkaslar'ın egemen ülkesi'' sözleri üzerine, ''Kafkaslar ittifakı içerisinde Rusya Federasyonu'nun da şüphesiz ki muhakkak bulunması lazım'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler