THY Boeing'den vazgeçemedi

Türk Hava Yolları, Boeing'den 5 adet uçak alacağını duyurdu. İstanbul'dan Amsterdam'a hareket eden Boeing 737-800 tipi uçağın 25 Şubat'ta Schiphol Havaalanı'na iniş sırasında altimetredeki arıza nedeniyle düşmesi sonucu THY'nin bu kararının nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamada, THY Yönetim Kurulu tarafından 5 adet 777-300 ER uçağının Ekim 2010 - Şubat 2011 döneminde her ay 1 adet teslim edilmek üzere Boeing firmasından satın alınmasına karar verildiği kaydedildi.

İstanbul'dan Amsterdam'a hareket eden Boeing 737-800 tipi "Tekirdağ" adlı uçağın 25 Şubat'ta Schiphol Havaalanı'na iniş sırasında altimetredeki arıza nedeniyle düşmesi sonucunda gözler Boeing firmasına çevrilmişti. ABD'li bir hukuk bürosunun avukatları, İstanbul-Amsterdam seferini gerçekleştiren uçağın inişe geçtiği sırada yaşanan kazadan etkilenen mağdurların ABD'de Boeing ve diğer parça üreticisi şirketler aleyhinde tazminat davası açabileceklerini bildirirken, Boeing şirketi kazayla ilgili soruşturmanın hâlâ sürdüğünü, ayrıca uçakların ve yolcuların güvenliği için tüm uçaklarını dikkatli bir biçimde gözden geçirmeyi sürdürdüklerini de kaydetmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler