ODTÜ 10. Sanat Festivali başlıyor

ODTÜ tarafından her yıl düzenlenen "ODTÜ Sanat Festivali"nin onuncusu, 27 Mart-25 Nisan tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM)'nde gerçekleştirilecek. Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl, "sinema" sanatının da yer alacağı festivalde, ödüllü yönetmen-senarist Yeşim Ustaoğlu, filmleri ve söyleşisiyle konuk olacak.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 09:43
Abone Ol google-news

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nce (ODTÜ) her yıl düzenlenen "ODTÜ Sanat Festivali"nin onuncusu, 27 Mart-25 Nisan tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM)'nde gerçekleştirilecek.

Festival, bir ay boyunca kampusta bir sanat ortamı oluşturarak öğrencilerin ve tüm Ankaralıların çağdaş sanatçılarla ve onların eserleriyle buluşmasını sağlayacak. Bir ay boyunca tiyatrodan konsere, söyleşiden atölye çalışmalarına kadar çeşitli etkinliklerin yer alacağı ODTÜ Sanat Festivali'nde bu yıl ilk kez sinema da yer alacak. Yeşim Ustaoğlu'nun "Güneşe Yolculuk", "Bulutları Beklerken" ve "Sırtlarındaki Hayat" adlı filmleri gösterilecek, ayrıca ödüllü filmlerinin fragmanları eşliğinde, yönetmen-senarist Ustaoğlu ile bir söyleşi de yapılacak.

Sanat Festivali'nin bir etkinliği olan Plastik Sanatlar Sergisi dahilinde de, resimde Bedri Baykam ve Hüsamettin Koçan, baskıda Atilla Atar, heykelde Mehmet Aksoy ve seramikte Güngör Güner'in de mevcut olduğu 67 seçkin sanatçının 100'ün üzerinde eserine yer verilecek. Plastik Sanatlar Sergisi'nde yer alan ve satışa sunulan eserlerin satışından elde edilen gelir ise, ODTÜ Burs Havuzu'na aktarılarak, ekonomik sorunları nedeniyle eğitimlerini sürdürmekte zorlanan öğrenciler için ek kaynak yaratacak.

Çeşitli toplulukların tiyatro gösterilerinin de yer aldığı festival programında, 11 Nisan Cumartesi, dünyaca ünlü İranlı keman virtüözü Farid Farjad'ın vereceği konser de dikkatleri üzerine çekiyor. Festivalde ayrıca, usta müzisyenler İdil Biret, Ahmet Kanneci konserleri de gerçekleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler