SPK temyize gidiyor

Mahkemenin, Çukurova Elektrik A.Ş ve Kepez Elektrik T.A.Ş Yönetim Kurulu'nun hisse senetlerinin nominal değerlerini esas sermayesinin YTL'ye dönüştürülmesine ilişkin kararının esas sözleşmedeki sermayenin azaltılması ya da artırılması niteliğinde olmadığından kararın iptalini reddetmesi sonrasında Sermaye Piyasası Kurulu, kararı temyize götüreceğini açıkladı.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 10:22
Abone Ol google-news

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan duyuruya göre, Çukurova Elektrik A.Ş. ve Kepez Elektrik T.A.Ş.'nin, YTL'ye uyum kapsamında pay sayısı ve bir payın itibari değerine ilişkin olarak öngördükleri değişikliklerin, sermaye maddesinde değişikliğe neden olmasına rağmen Kurul'dan ön izin almadan YTL'ye uyumlu hisse senetleri bastırıp, bunların YTL öncesi hisse senetleri ile değiştirilmesi hususunda ilan vermesi üzerine, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne ve ihtiyati tedbir kararının devamına karar verilmesi talebiyle Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açan SPK, dava sonuçlarını açıkladı.

Mahkeme, ÇEAŞ Yönetim Kurulu'nun 24 Aralık 2004'te aldığı kararın 3 Ocak 2005 tarihinden sonra yapılacak Şirket genel kurullarında herhangi bir karışıklığa meydan vermemek ve mükerrer hisse kullanımını önlemek maksadı ile sadece YTL üzerinden çıkarılmış bulunan hamiline hisse senetlerinin kullanılmasına şeklinde verilen kararın 5474 sayılı Yasa ve Türk Ticaret Kanunu'na eklenen Geçici 1. madde hükümlerine aykırı olması nedeniyle iptal etti.

Aynı yönetim kurulunun hisse senetlerinin nominal değerlerini esas sermayesinin YTL'ye dönüştürülmesine ilişkin kararı esas sözleşmedeki sermayenin azaltılması ya da artırılması niteliğinde olmadığından bu yöne ilişkin iptal istemi ise Mahkeme tarafından reddedildi. Ankara 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, verdiği ihtiyati tedbirin, yönetim kurulunun ara kararı yönünden Mahkeme kararı kesinleşinceye kadar devamına, esas sermayenin YTL'ye dönüştürülmesine ilişkin karar yönünden kaldırılmasına karar verdi. SPK, reddedilen kararın ise tebliğ sonrasında temyiz edileceğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler