HSBC, bin 200 kişiyi işten çıkaracak

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, İngiltere'de bin 200 kişiyi işten çıkartacağını açıkladı. HSBC'den yapılan açıklamaya göre, çıkarmaların büyük çoğunluğu, işlem ve operasyon birimlerinden yapılacak.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 10:24
Abone Ol google-news

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, İngiltere'de bin 200 kişiyi işten çıkaracak. HSBC'den yapılan açıklamada, İngiltere'de bankaların faaliyette bulunduğu alanın ''son derece zorlu'' olduğu ve bir süre daha öyle kalacağı bildirildi.

Açıklamada, işten çıkarmaların çoğunluğunun, işlem ve operasyon birimlerinden olacağı, bazılarının finans, insan kaynakları ve bilgi teknolojileri bölümlerinde gerçekleşeceği, ancak müşteri hizmetleri bölümünün etkilenmeyeceği belirtildi.

Banka, Leamington Spa'daki operasyon merkezini kapatacak ve bundan 290 kişi etkilenecek, Newport Wales'da kapanacak bir başka merkez nedeniyle de 90 kişi işten çıkarılacak.

HSBC, İngiltere'de Aralık ayında 500 kişiyi, Eylül ayında da bin yüz kişiyi işten çıkarmıştı. HSBC, İngiltere'de 58 bin, dünya genelinde ise 312 bin kişiyi istihdam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler