Bahreyn Kralı El Halife Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelen Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife'yi Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının dinlenmesinin ardından El Halife, tören kıtasını denetledi.El Halife, tören kıtasını Türkçe ''Merhaba Asker'' diyerek selamladı.

Yayınlanma: 04.08.2008 - 16:33
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Bahreyn Kralı El Halife, Çankaya Köşkü'nde yapılan resmi törenin ardından tören kıtasını denetledi. 21 pare top atışının da yapıldığı törende, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bahreyn Kralı El Halife basın mensuplarının görüntü almasının ardından baş başa görüşmeye geçti. Görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Gül ve El Halife, yeni hizmet binasının çalışma ofisinin balkonuna çıkarak bir süre etrafı izledi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor. El Halife, Çankaya Köşkü'ne gelmeden önce Anıtkabir'i de ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler