'Kanal B Cumhuriyet'ten yana'

Kanal B Yönetim Kurulu, Kanal B televizyonunda bir seçim yayını arasında meydana gelen konuşmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kurumun yayın ilke ve prensiplerine aykırı sohbet konuşmalarının yasa dışı yollarla elde edildiğini, bu olaydan sorumlu kişilerle ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 15:48
Abone Ol google-news

Kanal B Yönetim Kurulu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı seçim programında sunucu Nahit Duru'nun yayın arasındaki bir sohbet sırasında söylediği ve çeşitli kanallarla internet ortamında yayınlanan sözlere ilişkin bir açıklama yaptı. Kanal B Yönetim Kurulu, Kanal B televizyonunun 19 Mart'taki seçim programından yasa dışı yollarla elde edilen, kurumun yayın ilke ve prensiplerine aykırı sohbet konuşmaları nedeniyle bu olaydan sorumlu kişiler hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

Yayındaki kurum ilkelerine aykırı beyanlara ilişkin olarak gerekli özrün, aynı tarihte tüm kamuoyuyla paylaşıldığını kaydeden Kanal B Yönetim Kurulu, buna rağmen Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın söz konusu görüntülerin birtakım medya kuruluşlarının kasıtlı yayınlarıyla adeta hedef gösterildiğini ve kamuoyunun gerçek dışı bilgilerle yönlendirilmeye çalışıldığını belirtti. Açıklamada, "Öncelikle bilinmelidir ki; temel ilkeleri açıklık, tarafsızlık ve yasalara uygunluk olan Kanal B alın teri, özveri ve milletimizin güveni sayesinde ülkemizin geleceği ve gelişimine katkı sağlamak amaçlı bir yayın kuruluştur. Kanal B taraftır! Hiçbir siyasi partiden yana değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülke ve ulusuyla bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ile ülkemizin aydınlık geleceğinden yana taraftır" dedi.

Kanal B Yönetim Kurulu, kurumun ve kurum yöneticilerinin kapalı kapılar ardında söyleyecek sözünün bulunmadığını buna da gerek duymadığını belirterek, "Yayınlarımız açık ve nettir, programlarımız da bunun açık göstergesidir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler