Bursa ve Yalova'daki eş zamanlı fuhuş operasyonu

Bursa ve Yalova'da düzenlenen operasyonda yakalanan ve zorla fuhuşa sürüklendikleri iddia edilen yabancı uyruklu 8 kadında 4'ünün Hepatit C, 2'sinin ise Frengi olduğu tespit edildi. Kadınlarla ilişkiye giren kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri gerektiği bildirildi.

Yayınlanma: 04.08.2008 - 15:38
Abone Ol google-news

Bursa ve Yalova'da, 10 gün önce organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan ve örgüt üyelerince zorla fuhşa sürüklendikleri iddia edilen yabancı uyruklu 8 kadından dördünün Hepatit C, ikisinin ise frengi hastası olduğu, bu kadınlarla ilişkiye giren kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiği bildirildi.
 

Orhangazi İlçe Sağlık Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuzda İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında fuhuş olayıyla ilgili yakalanan yabancı uyruklu 8 kadının, sınır dışı işlemlerinden önce muayene ve tetkiklerinin yapıldığı belirtildi.
 

Bursa Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonunca yapılan tetkikler sonucunda, dört kadında Anti HCV (Hepatit C), iki kadında ise Sifiliz (Frengi) ELISA testlerinin pozitif çıktığına işaret edilen açıklamada, ''Bu kadınlarla ilişkiye giren kişilerin en yakın sağlık kuruluşlarına gitmeleri gerekmektedir'' denildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, organize suç örgütünün, iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirilen yabancı uyruklu kadınları Bursa kent merkezi ve Orhangazi ilçesinde kiralanan villalarda, Yalova'da ise otellerde fuhşa zorladıkları ihbarı üzerine eş zamanlı operasyon düzenlemişti.
Operasyonlarda, 6 kişi ve bu kişilerce Rusya, Moldova ve Ukrayna'dan iş bulma vaadiyle getirilen ve fuhşa zorlandıkları tespit edilen 8 kadın yakalanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler