Gazetelerde Bugün

İkinci Ergenekon iddianamesinin dün kabul edilmesinin ardından bugün birçok gazetenin manşetinde 'Ergenekon' haberi yer aldı. Cumhuriyet gazetesi haberi 'Tartışmalı iddianame' başlığıyla verirken, Hürriyet gazetesi ise manşetine 'İddianame diyor ki' yazdı. İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 26.03.2009 - 07:27
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Tartışmalı iddianame


Darbe planı savları ve ‘günlüklerin’ yer aldığı ikinci Ergenekon iddianamesi, özel telefon görüşmelerine, mektuplara,elektronik postalara, siyasi partilerdeki iç çekişmelere, gizli tanık ifadelerine dayandırıldı.
 

 

HÜRRİYET

İddianame diyor ki


Üst düzey bazı komutanlar 2003-2004 yıllarında dört darbe planı yaptılar.

 

MİLLİYET

3 Orgeneral daha


İddianameden Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven adı verilen 4 darbe girişimi yer aldı. Eski kuvvet komutanları Yalman,Örnek ve Fırtına örgütle işbirliği yapmakla suçlandı.


RADİKAL

Tarihimizde bir ilk: Darbe girişimi sivil mahkemede


Ergenekon'un ikinci iddianamesinde Eruygur ve Tolon, 'silah zoruyla hükümeti devirmeye teşebbüs'le suçlandı; dört darbe girişimi anlatıldı.

 

AKŞAM

Üçüne de darbe


Ve seçime üç gün kala 2'nci Ergenekon davası açıldı. Darbe iddianamesindeki en çarpıcı sonuç: Sadece Erdoğan'ı değil, muhalefet liderleri Baykal ve Bahçeli'yi de devireceklerdi.

 

POSTA

'Baykal devrilecek'

İddianameye göre, Ergenekon, Baykal'ı devirip CHP'nin yapısını değiştirecek ve başına Mustafa Balbay'ı geçirecekti. MHP'de de Bahçeli yerine Ümit Özdağ lider olacaktı.

 

VATAN

Şok suçlamalar


Ergenekon'un ikinci iddianamesi dün kabul edildi. Bir numaralı sanık Şener Eruygur, iki numara Hurşit Tolon. İlk duruşma 20 Temmuz'da.
 

 

HABERTÜRK

Biri hariç hepsi


Ergenekon'da 2'nci dava tamam. Özden Örnek'in günlüğü delil. Özkök'ün tüm komutanları için 'Darbe' soruşturması yolu açıldı.
 

 

BİRGÜN

Ergenekon'da ikinci perde açıldı


13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianameyi kabul etti. Sanıklar 20 Temmuz tarihinde hakim karşısına çıkacak.

 

SABAH

Eruygur ve Tolon 4 darbe planladı


Ergenekon sanıkları Yakamoz, Ayışığı, Sarıkız ve Eldiven kod adlı planlarla darbeye teşebbüs suçuyla yargılanacak.
 

 

TERCÜMAN

Ölüme terk edildiler


Saat 14.30'da düşen helikopterdeki İHA muhabirinin cepten aramısına rağmen koordinatları belirlenen kazazedelere, saatler boyu ulaşılamaması tüyler ürpertici skandal olarak değerlendirildi.
 

 

YENİ ŞAFAK

Zehirli darbe girişimi


Ergenekon'da 56 sanıklı 1909 sayfalık 2. iddianame kabul edildi. 1 numaralı sanık emekli general Eruygur'un darbe için Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı zehirlemeyi bile düşündüğü ortaya çıktı.
 

 

ZAMAN

Darbeye teşebbüsten yargılanacaklar


Ergenekon terör örgütüyle ilgili ikinci iddianame kabul edildi. Suçlamalar Türkiye'yi dehşete düşürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler