Bir ailede 19 şehit

Güngör ailesi olarak 1987 yılından bu yana terörle mücadelede 19 şehitleri olduğunu belirten Mehmet Güngör, ''Terörle mücadelede aile olarak korucu, asker ve sivil olmak üzere 19 şehidimiz var. 10'dan fazla gazimiz var. Zaten Şırnak, 335 kişiyle Türkiye'de teröre en fazla şehit veren il" dedi.

Yayınlanma: 04.08.2008 - 16:11
Abone Ol google-news

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki 3 kardeşi birden şehit veren Şırnaklı Güngör ailesinin 1987 yılından bu yana terör saldırılarında 19 şehidi var.
Operasyonda şehit olan Güngör kardeşlerin kuzeni Şırnak Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, daha önce ailece Şırnak'ın Güneyce köyünde yaşarken sürekli olarak terör örgütü PKK'nın saldırılarına maruz kaldıklarını belirtti.
Teröristlerin 1987 yılında düzenlediği saldırıda bir seferde ailelerinden 12 kişiyi kaybettiklerini kaydeden Güngör, terör olaylarının şiddetlendiği 1992 yılında, teröristlerin yol ve tarlalarına patlayıcılar yerleştirmesi nedeniyle güvenlikleri için 300 aile olarak Kumçatı beldesine taşınmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Güngör ailesi olarak 1987 yılından bu yana terörle mücadelede 19 şehitleri olduğunu belirten Güngör, ''Terörle mücadelede aile olarak korucu, asker ve sivil olmak üzere 19 şehidimiz var. 10'dan fazla gazimiz var. Zaten Şırnak, 335 kişiyle Türkiye'de teröre en fazla şehit veren il. Şırnak genelinde asker ve köy korucusu olmak üzere 335 şehidimiz, 490 gazimiz var'' dedi.
Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan kardeşler Hasan, Selahattin ve Reşat Güngör'ün geride 18 yetim bıraktığını belirten Mehmet Güngör, ''Acımız büyük, ateş düştüğü yeri yakar. Yüreğimiz yanmış ama ayaktayız ve mücadelemize devam edeceğiz'' diye konuştu.
Güngör, devletin her zaman kendilerine her türlü yardımı sunduğunu ve şehit ailelerine yardım eli uzatıldığını sözlerine ekledi.
Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Güngör kardeşler için Kasrik beldesinde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Vali Yerlikaya, dünyanın insanlık tarihinin başından itibaren iyi ile kötünün mücadelesine sahne olduğunu belirtti.
''Ne mutlu ki biz iyi ve doğrunun yanındayız, devletimizin, bayrağımızın, milletimizin yanındayız. Ne mutlu ki şehit kardeşlerimiz de vatan sevgilerini en iyi şekilde göstererek kanlarıyla ödedi'' diyen Yerlikaya, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.
Yakın zamanda açıklanan rakamlara göre Şırnak'ın Türkiye genelinde en fazla şehit veren il olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, şöyle konuştu:
''Son olayda şehit olan 5 köy korucusuyla birlikte Şırnak'ın şehit sayısı 335'e yükseldi. Bir aileden 3 şehidin aynı gün çıkıyor olması daha büyük bir olay. Geride kalan kardeşlere, eşlerine, çocuklarına ve akrabalarına, tüm belde sakinlerine Allah'tan sabır diliyorum. 7 bin 500'den fazla gönüllü ve geçici köy korucumuz var. Hepsinin emekleri, hizmetleri kuşkusuz çok önemli. Allah bu kardeşlerimizi mükemmel hizmetlerinden dolayı şehitlikle mükafatlandırdı. Terörü lanetliyorum.''
Şehit yakınları ise, ''Davamızdan vazgeçmeyiz, mücadelemiz devam edecek'' mesajı verdi.
Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde 2 Ağustos 2008 tarihinde operasyona giden bir grup geçici köy korucusuna terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açılmış, ilk ateşte 5 korucu şehit olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler