Mahkemede arbede

Akdeniz Üniversitesi’ndeki silahlı saldırı davasında tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları arasında tartışma çıktı. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde 4 ve 6 Nisan’da yaşanan olayların ikinci duruşması dün Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Yayınlanma: 05.08.2008 - 08:56
Abone Ol google-news

Duruşmada tutuklu sanıklar, Ömer Ulusoy, Tahir Kara, İsmail Ahmet Turgut, Çağrı Bulut, Ahmet Bekmez, Münir Aktan, Muzaffer Çelebi, tutuksuz yargılanan 23 sanık ve avukatları hazır bulundu. Sanık yakınlarının mahkeme salonuna girmesine izin verilmedi. Olaylarda tabancayla ateş eden sanık Ömer Ulusoyun adliyeye getirilişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı, gazetecilerin görüntü alması engellendi. Duruşmaya, tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasıyla başlandı. Sanıklardan Tahir Deniz Uysal, tutuklu sanık Ahmet Bekmezin, kendisi gibi üniversitede öğrenci olan eşine iki kez vurduğunu öne sürdü. Bekmez ise suçlamaları reddetti. Ömer Ulusoyun avukatları müvekkillerinin adam öldürmeye kalkışmadığını savunarak, serbest bırakılmasını istediler. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Münir Aktan ve Muzaffer Çelebinin tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma çıkışında adliye koridorlarında, tutuksuz sanıklar ve sanık yakınları arasında sözlü sataşmalar oldu. Çıkan arbedeye çevik kuvvet ve adliye polisi müdahale etti. Cezaevi araçlarının adliyeden ayrılması sırasında da araç içindeki tutuklu sanıklar slogan attı. Tutuklu sanık yakınlarından birinin annesi olduğu bildirilen bir kişi astım krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Tahliye talepleri reddedilen bazı tutuklu yakınları da adliye bahçesinde gözyaşı döktü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler