Ankara'da baz istasyonu tepkisi

Ankara Sıhhiye'de bir binanın altındaki baz istasyonları nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını iddia eden yurttaşlar, binaya, istasyonların kaldırılması talebini içeren dev pankart astı.

Yayınlanma: 26.03.2009 - 14:15
Abone Ol google-news

Ankara'da bir binada yaşayan yurttaşlar binanın altında bulunan baz istasyonlarını protesto etti.
Sağlık Sokak'taki bir binada faaliyet gösteren dernekler adına konuşan Anadolu Medeniyetlerini Koruma Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Karababa, binalarının altında GSM operatörlerine ait gizlenmiş baz istasyonları olduğunu ifade etti.

Binada bir kişinin kanser olduğunu, bir kişinin ayak parmaklarının kesildiğini, bir kişinin de ciddi sağlık sorunu yaşadığını anlatan Karababa, sıkıntılarını duyurmak için binaya ''Ölüm Binası. Bu bina Ankara'nın radyasyon merkezidir. Ölüm istasyonlarını kaldır'' yazılı pankart astıklarını belirtti.

Karababa, sorunun sadece binada yaşayanları değil, yaklaşık 1 milyon Ankaralıyı tehdit ettiğini belirterek, istasyonların kaldırılması için imza kampanyası da başlattıklarını bildirdi.

Tüm Seyyar Satıcılar Derneği Genel Başkanı Sürmeli Öztürk de konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Öztürk, binanın ölüm tehlikesi saçtığını ve konunun uluslararası bir sorun olduğunu vurgulayarak, bu nedenle pankartın üzerine 10 dilde ''ölüm'' yazdıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler