Yılmaz'dan yeni parti sinyali

Eski başbakanlardan, Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz, ''Seçimlerden sonra vatandaştan alacağım ışıkla bir merkez partisi, seçmenleri bir çatı altında toplayacak yeni bir siyasi oluşum oluşturmaya çalışacağım'' dedi.

Yayınlanma: 26.03.2009 - 15:26
Abone Ol google-news

Eski başbakanlardan, Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz, Anavatan Partisi Rize belediye başkan adayı Kenan Bıyık'a destek amacıyla Rize Artvinliler Derneği'ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle sohbet etti.

Renkli bir hayat hikayesi ve siyasi geçmişi olduğunu belirten Yılmaz, ''Milletvekili de bakan da başbakan da muhalefet lideri de oldum. Yüce Divan'a da gittim. Siyasetin bütün zorluklarını yaşadım'' diye konuştu. Şu anda bağımsız milletvekili olduğunu ancak Türkiye'nin gidişatından memnun olmadığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: ''Bir tarafta memlekette ağır bir ekonomik kriz yaşanıyor. Ama sanki hiç kriz yokmuş gibi iktidarıyla muhalefetiyle bütün parti liderleri belediye seçimleri için meydan meydan dolaşıp vatandaşın oyunu almaya çalışıyor. Şimdiye kadar hiçbir mahalli seçimde bir başbakanın işini gücünü bırakıp günde birkaç defa böyle miting yaptığını hatırlamıyorum. Biz de başbakanlık yaptık. Bizim zamanımızda da mahalli seçimler oldu. Sadece kendi ilimize gidip vatandaşlarımızla görüşürdük.''

Normal zamanda belki bunların mazur görülebileceğini kaydeden Yılmaz, ''Ancak bugünkü gibi ekonomik krizin giderek ağırlaştığı ve Türkiye'nin üzerine çöktüğü bir ortamda başbakanın mahalli seçime nasıl bu kadar vakit ayırdığını doğrusu şaşkınlıkla izliyorum. Söylediği ve vatandaşa anlattığı şeyler ekonomik krizden çıkmamıza yardımcı olacaksa, vatandaşın iş birliğini, vatandaşın hükümetle dayanışmasını sağlayacak şeylerse bunu da anlayışla karşılayacağım'' dedi.

Yurttaşın kazanabilecek, ümit veren bir aday görmemesi durumunda mecburen mevcut belediye başkanını destekleyeceğini ancak kendilerinin mevcut belediye başkanının karşısına alternatif çıkardıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: ''Demokrasi alternatif ve yarış demektir. Meydanı boş bırakmadık. Sandıktan ya Kenan arkadaşımız ya da mevcut belediye başkanı çıkacaktır. Ben diyorum ki önümüzdeki 5 yıl güler yüzlü, size kapısı açık belediye istiyorsanız Kenan Bey'i seçin. Beğeniyorsanız onu seçin. Sandıklar açılıp Kenan Bıyık belediye başkanlığına seçildiğinde onunla olmak için elinden geleni yapacağım.''

Yılmaz, seçimlerden sonra yurttaştan alacağı ışıkla bir merkez partisi, seçmenleri bir çatı altında toplayacak yeni bir siyasi oluşum oluşturmaya çalışacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler